fbpx

Pingst Pastor

Pingst Pastor är ett nätverk för pastorer verksamma inom Pingst. Utgångspunkten för nätverket är att man är kallad till ordets tjänst, bekräftad av en lokal församling och överlåten till gemenskap med andra pastorer i Pingst. De pastorer som går med i nätverket placeras i en mindre processgrupp, som fungerar som något av en mentors- och gemenskapsgrupp. Varje år i januari arrangeras en konferens för medlemmarna i nätverket och medlemmarna erbjuds också olika fortbildningsmöjligheter.

Välkommen till Pingst Pastor 2025

Den 7–9 januari 2025 ses vi för vår årliga konferens Pingst Pastor. Konferensen är till för dig som arbetar i en pingstförsamling och ingår i nätverket Pingst Pastor. Tillsammans får vi mötas som kollegor, prisa Gud och lyssna till undervisning och uppmuntran. 

Anmälan öppnar 1 oktober.

 

MEDLEMSKAP

För att ingå i Pingst Pastor-nätverket behöver du ansöka om medlemskap. Den som inte själv är föreståndare ska rekommenderas av föreståndaren i den församling man tjänar i. När medlemskapet aktiverats meddelas regionledaren i det aktuella området och man blir en del av en processgrupp.

 

AVGIFT

Medlemsavgiften betalas årligen. Den betalas för kommande år under hösten. Avgiften är 300 kronor, för pastorsstuderande och pensionärer 150 kronor och medlemskap efter 70 års ålder är kostnadsfritt.

Avgiften kan betalas i samband med anmälan till pastorskonferensen och läggs då på samma faktura. Vill du betala via Swish? Skicka till 123 0759712, märk med Pingst pastor Förnamn Efternamn Ort.

 

MEDLEMSSIDA

Varje medlem i nätverket får en privat inloggning till medlemssidan. På medlemssidan sker anmälningar till konferensen och nedladdningar av exklusiva material.

VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Pastorstjänsten kan variera i sin utformning och vad som ligger på ens bord som pastor kan skilja sig från dag till dag. Genom Pingst Pastors nätverk vill vi hjälpa dig och erbjuder olika resurser och stöd för dig i din tjänst. Läs mer om det här.

VÅR ANTOLOGI

Boken Kallad, bekräftad, överlåten innehåller texter från nätverket Pingst Pastor och är en antologi med 40 bidrag från pastorer. De flesta skribenterna är aktiva i församlingar och alla har gedigna erfarenheter inom skilda områden av pastorstjänsten. I den här boken skriver var och en om ett ämne de brinner för. Köp boken här

MENTOR

Vi vill erbjuda dig som är nyanställd pastor en mentor. En mentor som har vandrat före i sin tjänst och som kan hjälpa dig i hantverket att vara pastor. Vi vill att du ska kunna leva i din kallelse och lyckas i ditt uppdrag.