fbpx

Församlingsservice

En av Pingsts huvuduppgifter är att erbjuda stöd till pingstförsamlingarna och samordna de resurser som rör pingströrelsen nationellt. Nedan är information om de verktyg som Pingst erbjuder i form av stöd, kurser och material inom våra verksamhetsområden. Tveka inte att kontakta oss vid frågor. Vi vill hjälpa din församling att lyckas!

Anställning, lön och arbetsledning

Många pingstförsamlingar är arbetsgivare och avlönar personer för tjänster och uppgifter. Läs mer om resurser som rör lön, anställning och tjänst här.

Vigsel

Pastorer i Pingst kan genom samfundet få vigselrätt och vigselbehörighet. Läs mer om kurs och anmälan här.

Pension och försäkring

Pingst servar församlingar med lösningar kring pension och försäkringar för anställda. Läs mer här.

Kurser och fortbildning

Pingstskolorna och Pingsts övriga verksamheter erbjuder en rad möjligheter till studier och fördjupning för dig som vill fördjupa dig i något visst område. Här kan du som är pastor läsa mer om hur du kan fortbilda dig.

Materialbank

Pingsts verksamheter publicerar en rad material som presenterar allt från aktualiteter till fördjupning och kunskap kring församlingsrörelsens historia och teologi. Flera av dem publiceras också digitalt och här har vi samlat dem i ett “bibliotek”. Klicka på kategorierna nedan för att ta del av materialet.

Tillväxt och utveckling

Pingst erbjuder stöd på flera områden kring tillväxt och utveckling. Det kan vara allt från församlingsplantering, en offensiv satsning mot framtiden eller stöd när utveckling är nödvändigt för överlevnad. Dessa resurser presenteras här.

 

WikiPingst 

På WikiPingst kan ni ladda ner de resurser som underlättar och berikar ert församlingsliv. Det finns även möjlighet för er att dela med er av det som er församling gör riktigt bra.

Kyrkoavgiften

Visste du att du kan ge din kyrkoavgift till din lokala församling? Kyrkoavgiften är 1 procent av din kommunalt beskattningsbara inkomst, det är ett passivt givande utöver ditt aktiva givande och kräver inga återkommande gärningar.

STIM och CCLI

Sommaren 2016 slöts ett nytt avtal mellan Stim och Pingst. I och med det avtalet behöver de församlingar som har 300 medlemmar eller fler öka sin rapportering av livemusik.

 

Medlemskap och samverkan i Pingst 

Pingst är en gemenskap av lokala församlingar som delar grundläggande värderingar och trosuppfattningar. I den här avdelningen finns information om hur en församling ansluter och medverkar i den gemenskapen.

Medlemstidning och matrikel

Den som är med i en pingstförsamling kan gratis få medlemstidningen från Pingst hem i brevlådan fyra gånger per år. Adresserna sköter ni som församling. Det kan främst göras med Pingst Connect.

Tystnadsplikt, själavård, kris och säkerhet

En viktig del av församlingsarbete är att hjälpa människor i livets svåra stunder. Därför är det bra att redan innan en situation uppstår veta vad för verktyg och resurser som finns att tillgå.