fbpx

ANMÄL DIG HÄR

Du kan anmäla dig själv eller via en gruppanmälan som din församling gör. Båda anmälningsalternativen finns när du klickar dig in på anmälan. Anmälningsavgiften är 350 kronor och för dig som är under 25 år är kostnaden endast 150 kronor. Lunch och fika ingår.

Sista anmälningsdagar är: Örebro den 16/10, Jönköping den 6/11, Umeå den 13/11.

Runt om i landets alla pingstförsamlingar finns det ledare som gör församlingslivet möjligt. Pingst Ledare är till för dem! Genom den årliga konferensen vill Pingst inspirera, utmana och utrusta ledare, just för det specifika ledaruppdraget. Tillsammans får vi utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter.

Har du varit med vid en tidigare Pingst Ledare-konferens? I så fall är du även med i nätverket Pingst Ledare. Du får löpande uppdateringar om själva konferensen men även tips och information som kan hjälpa dig i ditt arbete.

VILL DU HA DE SENASTE NYHETERNA OM PINGST LEDARE?
SIGNA UPP DIG FÖR ATT FÅ NYHETSBREV!

VÅRT FÖRSTA UPPDRAG ÄR ANDRA

Årets tema är hämtat från 2 Tim 2:2 där det står ”Det du har hört av mig inför många vittnen ska du anförtro åt pålitliga personer som i sin tur ska kunna undervisa andra”.

Maria Flodin, föreståndare i Timrå Pingst, har skrivit om årets tema som är från bibelordet 2 Tim 2:2. Maria beskriver de insikter hon fick efter böneveckan i deras församling och hur de 60 timmarna fick förvandla hennes tillvaro.

PROGRAM

9.30  INCHECKNING

10.30  STORMÖTE

12.00  LUNCH

13.00  SEMINARIE 1

14.20  SEMINARIE 2

15.20  FIKA

16.00  Q/A

16.50  STORSAMLING

17.50  SLUT

HUVUDTALARE

SEMINARIER

BÄTTRE GUDSTJÄNSTER OCH HUR VI FÅR FLER ATT KOMMA TILL DEM
Pingst Kreativ & Pingst kommunikation

Gudstjänsten är ett naturligt nav för våra kyrkor. Här samlas de troende och hit bjuder vi nya människor. Hur formar vi så bra gudstjänster som möjligt? Hur berättar vi om dem på ett sådant sätt att fler vill komma en första gång? Hur skapar vi en gudstjänst som är en självklar del av det kristna livet? Ett seminarium som riktar sig till dig som är en aktiv del av formandet av gudstjänsten eller är med och kommunicerar kring den.
Medverkande: Samuel Hector och Josef Maxson

FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS TRYGGASTE PLATS
Pingst Omsorg & Pingst ung

Vad har ledarskap och kultur med trygg församlingsgemenskap att göra? Det är viktigt att orka ställa frågor, genomlysa verksamheten och förebygga det som går att förebygga. Vi tror även att det är viktigt att veta hur man ska agera rätt när något har gått fel. I detta seminarie kommer du att få ta del av undervisning som höjer din kompetens och lyssna på ett lärande samtal som vi önskar ska ge dig mod att våga ha de svåra samtalen. Du kommer även att få lyssna in flera olika röster i en fördjupande panel. Du som deltagare kommer efter seminariet att vilja gå I trygga händer kursen för att säkerställa att din församling är världens tryggaste plats.
Medverkande: Christine Viklund och Gustaf Nyström

HÄR OCH DÄR SAMTIDIGT – FÖR DE MEST UTSATTA OCH DE MINST NÅDDA
IBRA & PMU

Så kan du leda i både det lokala och globala uppdraget att nå de minst nådda och hjälpa de mest utsatta. Vi pratar om lärjungaskap och helheten i uppdraget. Vi pratar om hur du kan motivera och organisera, vilka olika roller som finns och hur du och din församling kan utveckla strategier för uppdraget.
Medverkande: Niclas Lindgren

EXPANSIVT LEDARSKAP – TID ATT BRYTA MÖNSTER
Pingst Plantering & Pingst Smågrupper & Pingst Omstart

I vår tid behövs ett modigt andligt ledarskap, berett att tänka om och tänka nytt, redo att ta risker och stå kvar när det blåser. Motgångar och kriser är en dörröppnare till att få se Guds mirakel och möjligheter. I seminariet lyfter vi motiv till förändring, redskap för att tänka nytt samt hur vi tränar och utrustar nya ledare att bli lärjungar som berör nya människor med evangeliet.
Medverkande: Nicklas Mörling, Anders Olsson, Susanne Alm och Ola Olofsson

FÖRDJUPAT FÖRSAMLINGSLEDARSKAP

Pingst Församling & Pingst Utbildning

Detta är ett seminarium om hur man kan utvecklas och fördjupas som församlingsledning och styrelse. Seminariehållarna är erfarna församlingsledare från olika församlingar som kommer att dela sina bästa insikter och erfarenheter om hur man kan arbeta som församlingsledning. Vi kommer att beröra andlig fördjupning, helhetstänkande, beslutsprocesser, goda ordningar och fungerande relationer. Seminariet är både för dig som är ny som församlingsledare/styrelseledamot och för dig som varit med länge och kan behöva lite ny inspiration. Från detta seminarium kommer du att få med dig inspiration, utmaning, idéer och praktiska tips hur ni kan utvecklas och fördjupas som enskilda församlingsledare och som församlingsledning.

Medverkande: Johannes Magnusson och Richard Svensson m.fl.

ELDSJÄLAR SOM BRINNER – UTAN ATT BRINNA UPP
Pingst Församling & LP-Verksamheten

Hur håller man i det långa loppet i arbetet med utsatta människor? Hur formar man en kultur där volontärskap i församlingen är attraktivt och hur fullgör man sin tjänst utan att förlora sig själv? I det här seminariet sätter vi fokus på viktiga grundstenar och principer för hälsosamt ledarskap och volontärskap som håller i längden.
Medverkande: Semias Schenberg och Richard Svensson m.fL

ATT LEDA OCH LEVA MED NÄSTA GENERATION
YA! & LP Grow

Vi kommer prata, undervisa och samtala om hur man förstår en annan generation än sin egen. Hur man kan göra plats för någon som får gå bredvid. Hur man kan träna ledare som tränar ledare. Vi kommer tillsammans fundera på hur man vet när man ska stötta och uppmuntra en person, och när man behöver sätta en gräns. Och hur känns det att leda och träna människor när allt inte är fantastiskt? Vi hoppas att de som har varit med på vårt seminarium ska känna sig uppmuntrade, vara nyfikna och vilja lära sig mer om andra generationer, gemenskap, lärljungaskap och ledarskap.
Medverkande: Victoria Öhrvall och Marielle Larsson

Pingst ledarpodden lyfter goda exempel från våra församlingar runt om i Sverige. Du som lyssnar får tips, idéer och uppslag in i ditt engagemang och ledarskap. I det senaste avsnittet får du lyssna till ett samtal mellan Richard Svensson och Pingströrelsens (troligtvis) yngsta styrelseledamot, Siri Nilsson. Siri ingår i församlingsledningen i Pingst Vikbolandet och med i samtalet är även Erik Tingberg som är föreståndare i församlingen.