fbpx

Det finns hopp i Jesus

I en tid som känns mörk finns det tro för framtid. Det finns en väg tillbaka, det finns nåd och förlåtelse. Det finns en Gud som bryr sig om dig och har haft sina ögon på dig innan du ens öppnade dina. Det finns kärlek som aldrig sviker och det finns hopp!

Faktum är att Gud älskar dig så mycket att han gav sitt liv för dig. Ganska radikalt, eller hur? Bibeln låter oss veta att ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Det är ju egentligen detta som är påskens och julens budskap handlar om: Att Gud kom, blev människa i Jesus Kristus, dog på korset för att sen uppstå på tredje dagen för att sätta alla som tror på honom fria. Denna radikala kärlekshandling som påsken handlar om är alltså för din skull. För att han älskar dig villkorslöst och han kunde inte tänka sig himlen utan dig.

Det finns hopp i Jesus. Det finns frid i tron på Honom. Jesus kan bli ditt ankare i stormiga tider.

Gud älskar dig. Du är inte ensam.

 

VARFÖR BEHÖVS JESUS?

Vi tror att varje människa är skapad till att ha en relation med Gud. Men det finns en grundskada i människan som kallas synd, som börjar i viljan att klara sig själv, utan Gud. Syndens följder är smärta, död och trasighet. Den får en mängd konsekvenser i våra liv och påverkar våra tankar, våra ord, våra relationer, ja allt, negativt.

Men så sände Gud Jesus. Jesus Kristus är lösningen på problemet med synden och den som återupprättar vår relation med Gud. Endast genom Jesus kan vi lära känna Gud, och bli förlåtna för våra synder. Det är hans död på korset som hanterar problemet och hans uppståndelse bevisar att han har besegrat synden, djävulen och döden. Denna seger är evig: Jesus säger att den som tror på Honom ska leva om han än dör. ”Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.” Rom 6:23

Guds enorma kärlek är personifierad i Jesus. Han är den enda vägen genom vilken vi kan ha en gudsrelation. Du och jag behöver ta emot Jesus i våra liv som vår personlige Frälsare och Herre, för att lära känna Gud och ta emot av Hans kärlek.

 

VAD INNEBÄR DET ATT BLI FRÄLST?

Kanske är ordet frälst nytt för dig? Det betyder räddad och har faktiskt samma grundord på grekiska som den internationella nödsignalen SOS.

Jesus svarade på mänsklighetens nödsignal och kom för att rädda dig från synd och död. Men vi har ett val. Vi får själva välja om vi vill följa med den räddningstjänst som sänts ut och ta emot hjälpen från Jesus.

Du kan se synden som en brinnande byggnad. Du måste såklart ut ur huset för att komma undan elden och skyddas från fler brännskador. På samma sätt behöver vi sluta leva i sådant som skadar, och faktiskt be om förlåtelse för allt ont vi gjort. Men tänk att vi har en Gud som trotsade de brinnande lågorna för att leda oss ut och hela våra sår.

Hur går det till att bli frälst? Det står så här: “För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.” Rom 10:9-10

Att ta emot Jesus innebär mer än en förändrad åsikt om huruvida Gud finns. Det är början på ett helt nytt liv i Gud. Bibeln liknar det vid att man ”blir född på nytt”. Man lämnar det som varit, sina egna vägar, och gör Jesus till Herre i sitt liv. Han som skapat dig känner dig väldigt väl och kommer att leda dig på ”de rätta vägarna”. Om du har frågor eller vill leva det här livet så vill vi hjälpa dig vidare och koppla ihop dig med andra som redan har upplevt detta.

Vill du ta emot Jesus i ditt hjärta?

”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.” Romarbrevet 10:9

 

Att ta emot Jesus i sitt hjärta är inte svårt. Genom att be bönen nedan, något som brukar kallas för att bekänna sin tro på Gud, blir du kristen.

Jesus, jag ber denna bön för att jag vill leva mitt liv med dig. Jag tror att du är Herre över liv och död med makt att förlåta. Tack för att jag är förlåten och älskad av dig. Tack för att du dog och uppstod för att rädda mig. Hjälp mig att tro på dig och din kärlek varje dag. Tack för att du ger mig frid. Kom in i mitt hjärta Jesus.
Amen.

Har du bett bönen och valt att leva ett liv med Jesus? Grattis, det är det bästa beslut du kan ta! Vill du prata med någon, få tag på en bibel eller bli kopplad till en församling? Sök efter närmsta församling här nedan. Du är alltid välkommen till en Pingstförsamling!