fbpx

Vem kan be?

Alla kan be, varje människa, troende eller inte. Gud kommer till dig i ensamhet och utsatthet, han vill lyssna och du kan vila i att han hör när du ber. Guds dröm för dig är att du ska leva och vilja leva med honom. Början på detta liv kan vara att be. 

Det är hans eviga kärlek som garanterar vårt hopp och ger oss en tro som bär genom allt. Viska namnet Jesus och han ska hjälpa dig. Du fylls av hans närvaro när du ber.

Du kan be!

Bönen är dig nära som ditt eget andetag. Det kan ju verka lite konstigt att den skulle ha någon effekt. Men när vi i nuet kopplar oss med honom som är både ursprung och framtid, blir bönen väldigt logisk. Den förankrar vår vardag hos honom som skapat oss och älskar oss. Vår bön kommer aldrig kunna fånga in allt om Gud men Gud fångar oss i bönen. Vi fångas upp och bärs.

 

NÄRA SOM ETT ANDETAG

Vem du än är så kan du be, om det så är i skräck eller förtvivlan. Du kan be om du är nykter eller om du är onykter. Du kan be som ett förväntansfullt barn på julafton och när livets höst är här och önskelistan kanske bara innehåller ordet frid. Du kan be om du har varit i kyrkan ofta eller om du aldrig kommit i närheten av en kristen. Alla kan vi be till Gud och leva i den kraftkälla till liv det innebär att veta: Gud hör bön.