fbpx

UTFORSKA MISSION

Är du nyfiken på mission? Vill du lära känna fler som är det eller få reda på hur du kan engagera dig? Kanske vill Om du vill lära dig mer om mission – då har du kommit till rätt plats.

Mission börjar i vårt möte med Jesus. Alla människor har rätt att få tillgång till evangelium, få uppleva dess ord och handling. Alla inbegriper alla, vilket innebär människor från alla kulturer, geografiska områden, socioekonomiska förhållanden och språk.

Här kan du börja din resa mot mission. Vi har samlat information, resurser, och personer som du kan kontakta för att ställa alla dina frågor eller varför inte komma med på något av våra event framöver?

MISSIONSCOACH

Vill du snacka med någon om ditt internationella intresse? Ta gärna kontakt med en av våra missionscoacher som kan få vara ditt bollplank på din resa att utforska mission.  Du kan ringa eller mejla för att stämma träff för ett coachsamtal digitalt eller i ett möte.

ANDREAS SVEDMAN

Om du vill prata med någon om din missionärskallelse får du gärna kontakta Andreas som är tematisk ledare för missionärsfrågor på Pingst ffs. Han bollar det gärna med dig och guidar dig rätt.

andreas.svedman@pingst.se
076-536 25 66

CAMILLA MOBERG

Funderar du på vilken missionskurs du ska välja att gå? Kontakta Camilla som arbetar med Testa Mission och även har bra koll på alla andra kurser som finns.

camilla.moberg@pingst.se
070-182 00 80

HANNA AGNESSON

Vill du utforska mission mer i största allmänhet, göra en teamresa, tänka högt kring missionskallelse eller engagera dig i omvärlden kontakta gärna Hanna som varit missionär i Belize och är engagerad i nätverket Sänd.

hanna.agnesson@gmail.com
073-836 87 79

TEAMRESA

Vi vill utmana dig och din ungdomsgrupp att åka på en teamresa. Vi hjälper er med material, resurser och coachning inför er resa. Här har vi samlat allt!

VILL DU TESTA PÅ MISSION?

PMU PRAKTIKANT

PMU praktikant riktar sig till dig som vill göra en insats för de mest utsatta i vår värld. Det är för dig som är intresserad av internationella frågor och global utveckling och vill lära dig mer om PMU och svenska församlingars samarbete med organisationer och kyrkor i andra delar av världen. Du är ute mellan 4–6 månader.

Aktuella länder är Filippinerna, Kenya, Palestina och Tanzania.

TESTA MISSION

Testa Missions missionskurs är CSN-berättigad och anordnas av June Folkhögskola. Efter två veckors introduktionskurs i Sverige åker kursdeltagarna till något av utbildningsländerna Bolivia, Peru, Tanzania eller Kenya. Under nio månaders tid är man del av en lokal församling och delaktiga i deras sociala arbete. Varje team är på två till sex personer.

Syftet med Testa Mission är att man som deltagare ska få testa att missionera. Att utvecklas i hur man bygger relationer och delar sin tro till medmänniskor för att på så sätt få Guds rike att växa.

MISSION ONE ELEVEN (HT 2022)

Mission One Eleven är en praktisk utbildning för pionjärmission som tar dig till de människor som aldrig hört evangeliet förut! Vi bedriver idag utbildningar i Sverige, USA, Kanada och Sri Lanka. I Sverige sker utbildningen på Västanås Center, utanför Örebro. Under den första delen av utbildningen i Sverige tränas du i att presentera evangeliet, på ett enkelt sätt, till människor från andra kulturer och som inte har några kristna referensramar. Under missionspraktiken utomlands kommer du och ditt team bo och arbeta tillsammans med nationella medarbetare, där du praktiserar det du lärt dig.

PINGST INTERNATIONAL

Svensk pingstmission utgår från den lokala församlingen. För att stärka samarbetet mellan det internationella missionsuppdraget och våra lokala församlingar arbetar vi med Pingst International. Pingst Internationals målsättning är att nå de minst nådda, hjälpa de mest utsatta, sända missionärer och utveckla våra internationella relationer.

För mer information kontakta Andreas Svedman, missionsinspiratör Pingst, andreas.svedman@pingst.se