fbpx

Ung Vuxen | Med hjärta för nästa generation

Ung Vuxen finns till för att hjälpa församlingar att lyckas att bana väg för nästa generation. Vi drömmer om att få utrusta unga vuxna. Ge dem en stark tro på sig själva, Gud och hans församling. Vi vill se en ung generation som lägger sina liv, karriärer och relationer i Guds händer, redo att springa med allt de är och har.

Vi drömmer om en generös generation som sätter Gud först. Som sätter Hans vilja över sin egen. Som respekterar föregående generationer och bjuder in dem som stöttande mammor och pappor i sina liv. Som låter nästa generation få plats och utrymme att testa sina vingar. 

Vi tror att våra unga vuxna behöver bli brobyggare åt båda hållen. Både för de som är yngre och de som är äldre än dem.  Vi hoppas att få se fler unga som lever efter detta bibelord:

Låt ingen se ner på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet. 1 Tim 4:12

Tillsammans vill vi bygga en rörelse där alla generationer känner sig hemma, älskar, stöttar och lyssnar på varandra. Alla har vi något att ge.

Vill du har mer info om vad som händer hos Ung Vuxen – lägg till dig till vårt nyhetsbrev

Kristen tro på glid

Hur ser det ut med tron hos unga vuxna i frikyrkliga miljöer? Den frågan har studerats av en grupp forskare inom ALT och IPS. Resultatet presenteras i IPS-rapporten Kristen tro på glid? Tron hos unga vuxna i svensk frikyrklighet.

Bland författarna finns: Mattias Sennehed, Fredrik Wenell, Maria Karlsson, Ulrik Josefsson och andra både svenska och internationella forskare.​

VÅRA LEDORD

Motivation – Ung vuxen är en gemensam plattform för att dela positiva berättelser och konstruktiva erfarenheter. Du står inte själv utan vi är många och vi får energi av varandra.

Relationer – Vi arbetar med tre arenor av relationer. Dels unga vuxna emellan, det kan röra etablerade mötesplatser som Nyhem eller Lappis, men även regionala initiativ. En annan målgrupp är ideella ledare bland unga vuxna, gentemot dem är Pingst Ledare vår viktigaste mötesplats. Slutligen finns även en årlig träff för dem som har ett pastoralt ansvar som föreståndare eller pastor med uttalat ansvar för unga vuxna.

Redskap – Genom Ung vuxen får du tillgång till andras erfarenheter och koncept, det kan röra layout på inbjudan till ”ny-träffar” eller en undervisningsserie om tro och vetande. Kom och bidra med ert bästa!

TA KONTAKT MED OSS

AMBASSADÖRER

YA-arbetet leds av YA-ambassadörer. De är pastorer som finns nära dig med hjärta för unga vuxna och som tillsammans med Pingsts Unga vuxna-konsulent utgör ledarskap för det nationella arbetet.

NORR  –  Fredrik Wärn

STOCKHOLM/UPPLAND  –  David Norberg

MELLANSVERIGE  –  Samuel Lewinson

VÄST  –  Johanna Bode och Caroline Bergman (föräldraledig)

SYD  –  Vakans

PINGSTS UNGA VUXNA-KONSULENT

Victoria Öhrvall arbetar som verksamhetsansvarig för ung vuxen. Hennes fokus är att arbeta med att bana väg för unga vuxna och hjälpa dem att känna sig som en del av sin lokala församling. Hon finns tillgänglig för enskilda möten med ledare och församlingar, och kommer gärna och inspirerar och talar över ämnet. Vill ni veta mer om unga vuxna-arbete eller behöver ni tips kring er verksamhet, tveka inte att kontakta Victoria!

Du når Victoria via victoria.ohrvall@pingst.se eller 070-014 21 51.

REDOVISA TILL UNG VUXEN

En del av pengarna som möjliggör vårt nationella arbete med Ung vuxen kommer från medel som vi får när ni som församlingar redovisar era unga vuxna-grupper. Detta gör vi i samarbete med Pingst ung och deras tjänst Pingst ung People. På den här sidan finns mer info om hur du går till väga.