Nyheter

Vad händer i Pingst?

Livet tillsammans med Gud är spännande och fyllt av hopp. Här får du senaste nytt från Pingst!
Vi berättar om personer vars liv förvandlats genom mötet med Jesus. Du får rapporter om vad som händer just nu runtom i Sverige och i andra länder. Vi skriver också om viktiga steg som tas för att nå fram ännu mer med budskapet om glädje i en tid av oro och mörker. Följ med i vårt arbete centralt, till våra 430 pingstförsamlingar och ända ut till våra många samarbetskyrkor i världen.

Tidningen Pingst

Som pingstvän får du gratis en medlemstidning från Pingst hem i brevlådan fyra gånger per år. Tidningen är fullmatad med inspirerande läsning – nyheter, personporträtt, reportage, krönikor och korsord. I varje nummer finns också temasidor där vi fördjupar oss i aktuella ämnen som handlar om den kristna tron och livet med Gud och varandra.

Läs de senaste nyheterna

IPS publicerar forskningsrapport om Knutby

Nu publiceras forskningsrapporten om Knutby från Institutet för Pentekostala Studier (IPS). Ulrik Josefsson, redaktör tillsammans med Magnus Wahlström, menar att de viktigaste lärdomarna handlar om att dra gränser för fanatism för att skydda den entusiastiska kristendomen.

Bön för Sverige dygnet runt

Det finns ett digitalt bönerum där pingstförsamlingar turas om att be för ett förvandlat Sverige. Och som enskild medlem kan du när som helst vara med via en länk.

“Gud såg till att jag kom hit”

För hässleholmsborna är PMU Second hand lika med Pingstkyrkan. Detta är församlingens sociala nav som ger många en ny chans i livet. Och efter pandemin räknar man med att stärka sina insatser i samhället.

Så får unga en tro som håller

Hur får vi se fler unga bevaras i sin tro? Kyrkans ungdomsarbete får inte vara en egen ö. Samarbete mellan generationer och med föräldrar är avgörande liksom den lilla, nära gemenskapen i vardagen visar erfarenheter.

En urban och musikalisk pastor

Han hör ihop med gitarren och sångerna och skapade musikalen Lukas. Urban Ringbäcks drivkraft har alltid varit att berätta om evangeliet på ett sätt som fungerar i samtiden, kallad som pastor till staden.