fbpx

Pingst Omsorg

Pingst Omsorgs fokus är församlingshälsa och social mission. Vi arbetar bland annat utifrån nätverk och kompetensutveckling inom rörelsen. Genom att satsa på församlingshälsa stöttar vi församlingar i hanteringen av det svåra och sårbara, vackra och mänskliga och frågor som rör hur man bygger en kyrka för alla. Vi tror att enhet är nyckeln till tillväxt och att allt börjar i församlingens kultur.

FOKUSOMRÅDEN

Vi arbetar utifrån tre fokusområden, läs mer om vad varje område innebär. Vårt mål är sanna, kärleksfulla och trygga relationer i en församlingsgemenskap som är säker, hälsosam och tillgänglig.

FÖRSAMLINGSHÄLSA

Pingst Omsorg stöttar lokala församlingar i deras eget omsorgsarbete. Vi vill se lokala församlingar blomstra och växa i hälsa, sundhet och trygghet. Vi tror att Guds församling behöver stå rustad för att möta de många utmaningar som finns rörande hur människor mår. Vi vill förebygga, agera och skapa förutsättningar för församlingshälsa.

SOCIAL MISSION

Pingst Omsorg stöttar lokala församlingar i deras eget arbete med social mission. Vi tror att det gör stor skillnad för det kringliggande samhället att det finns en församling i närheten. Vi tror att församlingen är kallad att vara ett ljus i mörkret, en stad på berget och en trygg hamn för den som behöver en medvandrare på vägen. När församlingen är hälsosam så sträcker hon sig ut och gör skillnad i samhället.

MEDVANDRARE

Pingst Omsorg vill gärna hjälpa dig att komma i kontakt med en själavårdare där du bor, eller i närliggande stad. I nätverket finns även äktenskapsrådgivare, samtalsterapeuter och traumaterapeuter som gärna tar emot dig som är i behov.

VERKTYGSLÅDA

Här har vi samlat alla resurser kopplade till Pingst Omsorg. Klicka in, läs vidare eller ladda ner material!

VERKTYGSLÅDA

Här har vi samlat alla resurser kopplade till Pingst Omsorg. Klicka in, läs vidare eller ladda ner material!

Kan man prata om allt?
Är det till och med nödvändigt?

Det här är en podcast som utforskar påståendet att hälsosamma relationer börjar med att våga säga som det är. Följ med in i en sårbar och stark värld av både tårar och skratt.

Podcasten Pingst Relationer, finns där poddar finns!

Pingst Omsorg vill lyfta bibelns bild av sunda relationer. Vi vill betona hur grunden för hälsosamma relationer börjar i att ta emot Guds kärlek. Vi hoppas kunna vara ett stöd när något går sönder och livet gör ont samtidigt som vi vill rusta och förebygga att det går sönder. Vi vill agera som en resursbank av kompetens och material så att individer och församlingar kan få verktyg att bygga en kultur av kärlek och enhet men även upprättelse och försoning.

KONTAKT

Christine Viklund är verksamhetsansvarig för Pingst Omsorg sedan 2017. Hon har mångårig erfarenhet av människovårdande yrken och omsorgsarbete, senast som enhetschef inom LSS. Hon brinner för att tala om hopp och upprättelse och har en stark tro på att om vi kan prata om det som är svårt så kan vi också hantera det. I hennes tjänst i pingst arbetar Christine med att stötta församlingsledningar och omsorgsgrupper med att komma vidare i deras omsorgsarbete. Hon finns även att boka som talare i gudstjänst, konferens, samtalsträffar och utbildning, både i och utanför tjänsten. För mer information och för att boka in ett besök kan du kontakta Christine.

christine.viklund@pingst.se
070-419 25 23