fbpx

Historisk helg i Smyrna

Historisk helg i Smyrna
Tre stora händelser sammanfaller för pingstförsamlingen i Göteborg.

I helgen äger tre stora händelser rum i Smyrna Göteborg, något som pastor Urban Ringbäck på Smyrnakyrkans blogg beskriver som ”historiskt”.

På lördag invigs församlingens nya lokaler för Dreamcenter i S:t Matteuskyrkan på Herkulesgatan, Hisingen. Dreamcenter är ett utåtriktat arbete som riktar sig till ungdomar i Göteborg med ett drogmissbruk och/eller befinner sig i miljöer som innebär ökad risk att utveckla ett missbruk.

På församlingens sommarfest den 6 juni blir det förutom gudstjänst även en fotbollsmatch mellan Smyrna boys, som är ett fotbollslag bestående av män som spelade fotboll och var ett aktivt lag för många år sedan. De möter nu det nybildade laget Barak, vars spelare är med i Smyrna Farsi och är betydligt yngre än Smyrna Boys.

Men på söndagen däremellan fattas det för församlingen historiska beslutet om hur man ska gå vidare i arbetet med ”Framtidens kyrka”. Det pågår en bred medlemsomröstning fram till söndagen, då den avslutas och ett inriktningsbeslut ska tas. Nuvarande lokaler är inte anpassade för den verksamhet som just nu växer i Smyrna och då blickar man framåt genom ”Framtidens kyrka” som också syftar till att förverkliga ”Vision 2021”. Omröstningen handlar om att bygga ny kyrka eller bygga om befintlig.