Fisk och Får

Pingst FF är ett omstartsprogram för pingstförsamlingarna i Sverige efter coronapandemin. År 2020 kommer förändra världen och också våra församlingar.

I krisen finns många förluster och ett sunt och framtidsinriktat ledarskap är nu helt avgörande för att fånga upp den situation vi befinner oss i.

Vi tror att det finns många som väckts över livets stora frågor och våra församlingar har nått längre ut än på länge. Samtidigt finns många frågor om vad som händer med lärjungaskapet och gemenskapen i församlingen och hur vi är goda ledare under hösten 2020 och framåt?

Pingst FF är till för att ge redskap för er församlingsledning att ta nya tag och gå framåt tillsammans med er församling. Materialet hämtar stoff ur Daniel Alms och andra pastorers skrivande och de resurser vi använder för församlingsplanterare i Pingst

INNEHÅLL

Varje modul innebär 4 små steg:

  1. Personlig läsning av texter
  2. Se video enskilt eller tillsammans
  3. Samtala utifrån ert perspektiv med hjälp av givna samtalsfrågor
  4. Skriv ner korta slutsatser

MODUL 1 – VEM?

Jesus Kristus är livets verkliga måste. Människorna, Evangeliet och församlingen kommer från Honom och tillhör Honom.

MODUL 2 – VARFÖR?

Det stora uppdraget hör ihop med den stora barmhärtigheten. När vi förnyar vår vision och laddar den med ny energi behöver vi alltid återvända till syfte och vision.

MODUL 3 – HUR?

Att göra lärjungar är vårt huvudsakliga uppdrag. Gud har ett sätt för just er församling där detta kombineras med en varm inre gemenskap.

MODUL 4 – VAD?

Guds rike har en inneboende växtkraft som gör sig bäst när den kommer i kontakt med vanliga människor verkliga behov. Just nu är människor kanske mer öppna och i behov av evangeliet än på lång tid.

Programmet:

  • Är utformat för att genomföras på fyra månader.
  • Riktar sig till församlingsledningar och dess föreståndare.
  • Lanseras i nätverket Pingst Pastor i augusti 2020.
  • Kräver anmälan via pingst.se.
  • Finns online med samtliga texter och videos för nedladdning.
  • Är kostnadsfritt.

Medverkande:

Nicklas Mörling, Daniel Alm, Wivecka Ljungh, Albin Karlsson, Caroline Dunn, Josef Marti, Lili-Ann Karppinen, Anders Olsson, Stefan Sigfrids, Benjamin Edman, Oskar Lindén, Camilla Brolin, Mario Achi och Staffan Hellström.

Inloggning och anmälan

Församlingsledare kan anmäla församlingen HÄR
Efter anmälan skickas inloggningsuppgifter för inloggning på länken nedan