fbpx

MED HJÄRTA FÖR EN FOLKGRUPP SOM INTE KÄNNER JESUS

Vet du vad folkgrupperna Yagnobi, Karembu, Kanuri, Karakalpak, Baloch, Hazara, Tày, Rakhine och Mohammashin har gemensamt? De som idag växer upp i dessa folkgrupper har ingen rimlig chans att kunna förstå vem Jesus är och vad han kan betyda för dom. Bland dessa människor är mindre än 0,1 procent kristna, och det finns inga tecken på någon levande församlingsrörelse. De lever dessutom under svåra sociala förhållanden. Inget evangelium, ingen kyrka, ingen bibel och inget hopp om en god framtid. Globalt finns det cirka 5000 folkgrupper i samma situation.

Du och din församling kan göra skillnad för dessa folk genom att påbörja ett engagemang som börjar med strategisk bön, men som i förlängningen kan leda till ökade insatser så att den folkgrupp ni arbetar med får se evangeliet tillgängligt, människor frälsta, lärjungar tränade och församlingar planterade och multiplicerande.

DU OCH DIN FÖRSAMLING KAN GÖRA SKILLNAD

Vi vill att det befriande budskapet om Jesus ska nå fler. Vi kan nå ut med medias hjälp, men vi vet också att om vi ska kunna ta hand om skörden och se församlingar växa fram behöver vi jobba tillsammans, långsiktigt och strategiskt. Vi har identifierat ett antal folkgrupper dit evangeliet inte nått – ännu. Vi hoppas er församling vill vara med och förändra detta.

Vi har initialt valt ut ett antal folkgrupper från olika regioner som idag saknar engagemang: Bosnierna i Bosnien, Kanuri Manga-folket i Niger, Muhamasheenerna i Jemen, Uigurerna i Kazakstan och Maratha-folket i Indien.

FLER RESURSER

DE MINST NÅDDA

För dig som vill läsa mer om onådda och bibellösa folk rekommenderar vi vidare läsning på dessa sidor:

 

DE MEST UTSATTA

Vill du veta mer om sociala behov och utvecklingsfrågor kan du läsa mer här:

 

NÄSTA STEG

Har er församling bestämt er för att ta er an en folkgrupp? Vilket viktigt beslut, ert engagemang kommer göra skillnad för några av världens minst nådda och mest utsatta människor. Som nästa steg får ni gärna ta kontakt med Pingst International eller IBRA. Tillsammans tjänar vi i Guds rike!

Rent konkret kan ni gå vidare så här:

IDENTIFIERA

och välj en folkgrupp ni vill engagera er i.

RESEARCHA

kunskap och information om gruppen. Vad har gjorts tidigare? Finns det andra som är engagerade? Vilka är de andliga och sociala behoven? Vi finns gärna behjälpliga för att besvara era frågor.

MOBILISERA

engagemang och bön för folkgruppen i er församling.

AKTIVERA

Identifiera vilka konkreta steg ni kan ta kort- och långsiktigt för att nå folkgruppen med evangeliet, möta de sociala behoven, nätverka med andra aktörer etc.

Ladda ned resursdokumentet för mer
information kring hur ni kan gå vidare

TILLSAMMANS NÅR VI LÄNGRE

Vi vill stå enade i vår strävan och längtan att göra skillnad för de som behöver det mest. Genom ert engagemang, tas ytterligare steg mot en värld som följer Jesus. Vi drömmer om en värld där alla får växa upp och leva i goda förutsättningar, med rent vatten, mat på bordet och med kunskap om den oändliga kärleken som finns hos Jesus. Tillsammans når vi dit.

Kontakt IBRA & Pingst International
Niclas Collén, niclas.collen@ibra.se