Pingst Integration

Pingst Integration vill hjälpa dig och din församling med ert integrationsarbete. På den här sidan bygger vi upp kontaktinformation och en resursbank.

 

Pingst Integration – språkgrupper

För att stärka upp samverkan kring integration har vi skapat strukturer för stöd utifrån språkgrupper och kontaktförsamlingar. Nedan presenteras detta.

Kontaktförsamling för Pingst Farsi är Smyrna Göteborg. Kontakta Mark Beckenham för information, rådgivning och resurser riktade till farsi-talande iranier.

 

Kontaktförsamling för Pingst Dari är Timrå Pingst. Kontakta Christian Mölk för information, rådgivning och resurser riktade till dari-talande afghaner.

 

Kontakta Daniel Tan eller Kjell Wäern för information, rådgivning och resurser riktade till romer.

 

Kontaktförsamling för Pingst Arabiska är Botkyrka Pingstförsamling. Kontakta Hans Erik Bylund eller Nicole El Murr för information, rådgivning och resurser riktade till arabisk-talande.

 

På den här sidan svarar flyktingpastorn Bengt Sjöberg på vanliga asylfrågor.

 

På den här sidan har vi börjat samla resurser för att stötta dem som är engagerade med att tolka i gudstjänster och samlingar i kyrkan.

 

#Rättilltro är en arbetsgrupp där fyra frikyrkor samverkar i konvertitfrågan. Christian Mölk representerar Pingströrelsen, Linda Alexandersson Equmeniakyrkan, Kim Brynte EFK och Roland Oscarsson Alliansmissionen. Med i gruppen finns också Micael Grenholm.

Pingst Integration på Facebook

200811 – Tidningen Dagen
Guds omsorg om flyktingen är solklar genom hela Bibeln

190321 – Sveriges Radio
”Konvertit – asylskäl eller inte”

190121 – Tidningen Dagen
Förbjud tiggeriförbud!

181205 – Tidningen Dagen
Pingst Integrations Amir Heidari utsedd till Årets förebild

180216 – Tidningen Dagen
Pingst Integration vädjar till Migrationsverket

170802 – Tidningen Dagen
Pingstledare vädjar: Inga fler utvisningar till Afghanistan (Även JP, Världen idagE-kuriren, VLT, ST, Öviks Allehanda, Sala Allehanda)

170516 – Tidningen Dagen
Pastorer: Migrationsverket ställer för svåra frågor till nykristna asylsökande