Pingst Integration

Pingst Integration vill hjälpa dig och din församling med ert integrationsarbete. På den här sidan bygger vi upp kontaktinformation och en resursbank.

Integrationskonferens 2 februari 2019

Vi har glädjen att inbjuda till integrationskonferens 2019. Det blir på tre platser på samma dag, detta för att få ännu mer regional prägel och att resvägen skall bli kortare, den 2 februari 2019 kl. 10-20 i Jönköping, Botkyrka och Örnsköldsvik. Vi jobbar för att kunna kommunicera med videolänk mellan de olika platserna. Info kommer här på: www.pingst.se/integration och i nyhetsbrev på mail.

Välkomna till mycket intressanta dagar!

 

 

Pingst Integration – språkgrupper

För att stärka upp samverkan kring integration har vi skapat strukturer för stöd utifrån språkgrupper och kontaktförsamlingar. Nedan presenteras detta.

Kontaktförsamling för Pingst Farsi är Smyrna Göteborg. Kontakta Mark Beckenham för information, rådgivning och resurser riktade till farsi-talande iranier.

 

Kontaktförsamling för Pingst Dari är Timrå Pingst. Kontakta Christian Mölk för information, rådgivning och resurser riktade till dari-talande afghaner.

 

Kontaktförsamling för Pingst Roma är Sion Linköping. Kontakta Christer Tornberg eller Marcus Sönnerbrandt för information, rådgivning och resurser riktade till romer.

 

Kontaktförsamling för Pingst Arabiska är Botkyrka Pingstförsamling. Kontakta Hans Erik Bylund eller Nicole El Murr för information, rådgivning och resurser riktade till arabisk-talande.

 

På den här sidan svarar flyktingpastorn Bengt Sjöberg på vanliga asylfrågor.

 

På den här sidan har vi börjat samla resurser för att stötta dem som är engagerade med att tolka i gudstjänster och samlingar i kyrkan.

 

Pingst Integration på Facebook

180216 – Tidningen Dagen
Pingst Integration vädjar till Migrationsverket

180208 – Tidningen Dagen
Nykristna afghaner blir ledare

180203 – Tidningen Dagen
Svenska församlingar öppnas upp för afghanska ledare

180201 – Hemmets vän
Integration är att lära av varandra

180119 – Tidningen Dagen
Att lämna islam

170802 – Tidningen Dagen
Pingstledare vädjar: Inga fler utvisningar till Afghanistan (Även JP, Världen idagE-kuriren, VLT, ST, Öviks Allehanda, Sala Allehanda)

170707 – Världen idag
De integrerar nyfrälsta afghaner i pingströrelsen

170706 – Tidningen Dagen
130 flyktingar besöker konferensen

170516 – Tidningen Dagen
Pastorer: Migrationsverket ställer för svåra frågor till nykristna asylsökande