fbpx

Du kan få uppleva julfrid

Vad betyder julen för dig? Innebär den förväntan, gemenskap och glädje, eller en enda lång ensamhet? Kanske påminner julen dig om det som du inte har i livet. Du längtar efter julfrid men känner bara saknad och ångest. Kontrasterna mellan våra livssituationer blir nog aldrig så tydliga som under denna högtid.

Nästan 1,9 av Sveriges 4,8 miljoner hushåll består av människor som lever själva utan barn. Vi kan nå varandra på ett helt annat sätt än förr genom sociala medier, men samtidigt beskrivs ensamheten som det största hotet mot folkhälsan. Så har inte Gud tänkt att det ska vara.

Låt oss gå tillbaka 2000 år i tiden. Under en stjärnklar himmel föds Jesus i ett stall i Betlehem. I Johannesevangeliet 3:16 i Bibeln kan vi läsa:

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att de som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.”

Detta är vad julen egentligen handlar om. Det är Guds gåva till dig.

Gud såg dig innan du ens öppnade dina egna ögon. Även om du blivit övergiven av människor så sviker han aldrig dig. Gemenskapen med Gud, genom Jesus, är den finaste julklappen av alla och du får ta emot den just nu om du vill. Du behöver inte längre gå ensam genom livet.

Oavsett vad du gjort eller vad du gör, så älskar Gud dig. Han vill bli ditt ankare i stormiga tider och ge dig ett hopp för framtiden. Han vill ge dig julfrid.

Får vi ge dig en Bibel?

I Bibeln kan du bland annat läsa om vad bön är och om Jesu liv. Vi vill gärna ge dig en Bibel, klicka in via knappen så skickar vi hem en till dig!

Livsberättelser som berör

Ola ser Gud i ekvationen

När siffrorna fick liv blev de Ola Hössjers stora projekt. Ändå är det inte matematiken som är hans passion utan att använda den för ett högre syfte.

Lili-Ann fann sitt människovärde i mötet med Jesus

När Lili-Ann Karppinen började lära känna Jesus växte hennes känsla av människovärde.
– Nu kunde jag se på mig själv med andra ögon och det förändrade mitt liv.

Mosas flykt ledde hem

Han var sjuk och papperslös och tvingades fly från Iran. I Jönköping fann Mosa Rezai en tro på Gud, en ny inriktning i livet och en stor familj i pingstförsamlingen. Nu brinner han för att alla ska känna sig hemma i kyrkan.

”Tron på Jesus är det viktigaste i mitt liv”

Mest förknippad är han kanske med kyparen Bellan Roos i SVT:s serie Vår tid är nu. Men huvudrollen i Rasmus Troedssons liv spelas av en helt annan person – en person han gärna talar om.