fbpx

Vad innebär det att vara kristen?

Kanske är ordet frälst nytt för dig. Det betyder räddad och har samma grundord på grekiska som den internationella nödsignalen SOS.

Jesus svarade på mänsklighetens nödsignal och kom för att rädda dig från synd och död. Du får själv välja om du vill följa med den räddningstjänst som sänts ut och ta emot hjälpen från Jesus.

Man kan se synden som en brinnande byggnad. Vi måste ut ur huset för att komma undan elden och skyddas från fler brännskador. På samma sätt behöver vi sluta leva på ett sätt som skadar och faktiskt be om förlåtelse för allt ont vi gjort. Men tänk att vi har en Gud som trotsade de brinnande lågorna för att leda oss ut och hela våra sår.

 

HUR BLIR MAN KRISTEN?

Det står så här i Romarbrevet 10:9-10: “För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.”

Att ta emot Jesus innebär mer än att tro att Gud finns – det är början på ett helt nytt liv. Bibeln liknar det vid att ”bli född på nytt”. Vi lämnar det som varit, våra egna vägar, och låter honom som skapat oss och känner oss bäst av alla, leda oss rätt.

Om du har frågor eller vill leva det här livet så vill vi hjälpa dig vidare och ge dig kontakt med andra som redan har upplevt detta. Använd den interaktiva kartan för att hitta en kyrka i närheten av dig. Känn dig alltid varmt välkommen att besöka eller ta kontakt med en församling.

Får vi ge dig en Bibel?

I Bibeln kan du bland annat läsa om vad bön är och om Jesu liv. Vi vill gärna ge dig en Bibel, klicka in via knappen så skickar vi hem en till dig!

Livsberättelser som berör

Helad på ett ögonblick

Ur sången från hennes läppar kom ett ögonblickligt helande från utmattningen. Gud fyllde Anna Bohlins lungor med ny kraft och gav styrka åt benen i hennes kropp. I dag är hon tacksam med hela sitt liv.

 

Mosas flykt ledde hem 

Han var sjuk och papperslös och tvingades fly från Iran. I Jönköping fann Mosa Rezai en tro på Gud, en ny inriktning i livet och en stor familj i pingstförsamlingen. Nu brinner han för att alla ska känna sig hemma i kyrkan.

“Jag fick en hel barndom på två år” 

Jessica Waldenfrid växte upp i ett trasigt och våldsamt hem och tvingades bli vuxen som litet barn. När hon fann en fristad som tonåring upprättades tron på kärleken och familjen.

Lili-Ann fann sitt människovärde i mötet med Jesus

När Lili-Ann Karppinen började lära känna Jesus växte hennes känsla av människovärde.
– Nu kunde jag se på mig själv med andra ögon och det förändrade mitt liv.