fbpx

Vad roligt att du hittat hit!

Julen handlar för vissa av oss om goda saker; julstämning, familjetid, värme och god mat. För andra kan den innebära ensamhet, ångest, konflikter eller mörker. Oavsett hur du själv känner inför julen så vill vi att du ska veta att Jesus älskar dig. Genom honom kan du få ta emot och uppleva sann frid.

Denna sida är till för att du ska kunna läsa om vem Gud är, ta del av människors berättelser om hur deras liv blivit förvandlade av honom, samt läsa mer om hur du får verklig julfrid. Vi visar dig också var närmaste pingstkyrka finns, så att du kan möta andra människor som tror på Jesus och kanske gå på julgudstjänst.

Vi från Pingst önskar dig en god jul och en tillvaro fylld av hopp, glädje och frid.

LIVSBERÄTTELSER

Från ensamhet, utsatthet och sjukdom till kärlek, trygghet och hälsa. Människors liv förvandlas när de möter Jesus.
Läs berättelser om vad som hänt!

”Tron på Jesus är det viktigaste i mitt liv”

Som skådespelare har han spelat många roller. Mest förknippad är han kanske med kyparen Bellan Roos i SVT:s serie Vår tid är nu. Men huvudrollen i Rasmus Troedssons liv spelas av en helt annan person – en person han gärna talar om. Läs mer…

“Jag fick en hel barndom på två år” 

Jessica Waldenfrid växte upp i ett trasigt och våldsamt hem och tvingades bli vuxen som litet barn. När hon fann en fristad som tonåring upprättades tron på kärleken och familjen. Läs mer…

Ta del av en gemenskap i jul

Sök upp en församling i din närhet via kartan och se vad som händer hos dem i jul. I flera pingstkyrkor runtom i hela landet erbjuds det julkonserter och gudstjänster under adventshelgerna. Missa inte möjligheten att fira in julen och få fart på julstämningen.

FörsamlingAddressInformationHemsida

Ola ser Gud i ekvationen

När siffrorna fick liv blev de Ola Hössjers stora projekt. Ändå är det inte matematiken som är hans passion utan att använda den för ett högre syfte. Läs mer…

Helad på ett ögonblick

Ur sången från hennes läppar kom ett ögonblickligt helande från utmattningen. Gud fyllde Anna Bohlins lungor med ny kraft och gav styrka åt benen i hennes kropp. I dag är hon tacksam med hela sitt liv. Läs mer…

 

Det här är Pingst

I storstäder, byar och i ditt kvarter. Från Sverige till jordens yttersta gräns – våra församlingar och verksamheter finns nära dig.

 

Tillsammans med våra pingstförsamlingar driver vi i Sverige fem folkhögskolor, pastorsutbildning, missbruks- och beroendevård, diakonalt arbete, second hand-butiker, barn- och ungdomsverksamhet, scoutarbete, stöd till nyanlända och härbärgen och mycket mer.  Förutom i Sverige vill vi även berätta de goda nyheterna om Jesus, på alla världens gator. Den svenska pingströrelsen sände ut sina första missionärer 1910 och idag finns vi över hela världen – genom missionärer från våra församlingar och genom våra verksamheter IBRA och PMU.

Att bli kristen

Att ta emot Jesus i sitt hjärta är inte svårt. Du kan bekänna att du tror på Jesus genom en enkel bön. Här nedan är ett förslag på hur du kan be. Om du vill bli kristen eller vill veta mer om tron så är du varmt välkommen att besöka närmsta församling där du befinner dig. I den interaktiva kartan ovan kan du hitta kontaktuppgifter till församlingen i din stad.

 

Jesus, jag ber denna bön för att jag vill leva mitt liv med dig.

Jag tror att du är Herre över liv och död med makt att förlåta.

Tack för att jag är förlåten och älskad av dig.

Tack för att du dog och uppstod för att rädda mig.

Hjälp mig att tro på dig och din kärlek varje dag.

Tack för att du ger mig frid. Kom in i mitt hjärta Jesus.

Amen.