fbpx

Jesus – världens ljus!

Har mörkret vunnit? Det är lätt att tro det. Vi hör dagligen rapporter om krig, gängkriminalitet, ekonomisk utsatthet, relationsproblem, psykisk ohälsa och klimathot. Och en hel del annat mörker.

Men mörkret har inte vunnit. I Bibeln beskrivs Jesus som världens ljus. ”Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.”, läser vi i Johannesevangeliet 1:5.

Jesus har övervunnit all ondska och allt mörker. Ljuset har besegrat mörkret.

Det som hände i ett stall i Betlehem för 2 000 år sedan måste betraktas som historiens största vändpunkt. Världens ljus föddes in i en värld full av mörker och ondska. Hans födelse påminner oss om att det finns hopp för mänskligheten – hur mörkt det än ser ut.

Så det är inte kört. En dag ska allt mörker vändas i ljus. Det är hoppfullt.

LIVSBERÄTTELSER

Här finns livsberättelser från människor som har fått uppleva förlåtelsens kraft i mötet med Jesus – världens ljus. Vi tror att julefrid är något som förutsätter en god relation till människor omkring oss, försoning med oss själva och att få ta emot Guds nåd. Längtar du också efter mer ljus i ditt liv?

Kyrkan förmedlar hopp mitt i kriget

När kriget bröt ut i Ukraina öppnade kyrkan sin famn för hårt drabbade flyktingar. Människors mod och omsorg och Guds beskydd och trofasthet, förmedlar ljus mitt i mörkret, berättar pingstpastorn Yuriy Kulakevych. Han arbetar ihärdigt för att nå ut till fler med hoppets budskap. Läs hela intervjun här

Kattas dödslängtan vändes i livsvilja

Katta satsade fullt ut på att bli narkoman för att dö, men när hon blev gravid fick hon ett skäl att leva vidare. Mitt i ett kaos av våld och otrygghet mötte hon Jesus som beskyddade henne och gav hopp för framtiden. Läs hela intervjun här

Miriam såg sig själv med nya ögon

Miriam blev illa behandlad som barn vilket skadade hennes självbild. I sina mörkaste stunder tyckte hon sig inte förtjäna att leva. Men när hon mötte Gud fylldes hon av frid och vet idag att hon är värd att älskas. Läs hela intervjun här

BESÖK EN KYRKA I JUL

Vad händer i jul i närmsta kyrka? I pingstkyrkor runtom i hela landet erbjuds det julkonserter och gudstjänster under adventshelgerna. Missa inte möjligheten att fira in julen och få fart på julstämningen.

DET HÄR ÄR PINGST

I storstäder, byar och i ditt kvarter. Från Sverige till jordens yttersta gräns – våra församlingar och verksamheter finns nära dig.
 
Tillsammans med våra pingstförsamlingar driver vi i Sverige fem folkhögskolor, pastorsutbildning, missbruks- och beroendevård, diakonalt arbete, second hand-butiker, barn- och ungdomsverksamhet, scoutarbete, stöd till nyanlända och härbärgen och mycket mer. Förutom i Sverige vill vi även berätta de goda nyheterna om Jesus, på alla världens gator. Den svenska pingströrelsen sände ut sina första missionärer 1910 och idag finns vi över hela världen – genom missionärer från våra församlingar och genom våra verksamheter IBRA och PMU.

VILL DU BLI KRISTEN?

Att ta emot Jesus i sitt hjärta är inte svårt. Du kan bekänna att du tror på Jesus genom en enkel bön. Här nedan är ett förslag på hur du kan be. Om du vill bli kristen eller vill veta mer om tron så är du varmt välkommen att besöka närmsta församling där du befinner dig. I den interaktiva kartan ovan kan du hitta kontaktuppgifter till församlingen i din stad.

Jesus, jag ber denna bön för att jag vill leva mitt liv med dig.
Jag tror att du är Herre över liv och död med makt att förlåta.
Tack för att jag är förlåten och älskad av dig.
Tack för att du dog och uppstod för att rädda mig.
Hjälp mig att tro på dig och din kärlek varje dag.
Tack för att du ger mig frid. Kom in i mitt hjärta Jesus.

Amen.