fbpx

Varför behövs Jesus?

Vi tror att varje individ är född till gemenskap med Gud. Men i Bibeln står det om hur smärta, destruktivitet och död kom in i den tillvaro som från början var fulländad, när människan ville klara sig själv. Genom den skada som uppstod i relationen till Gud kom synden, som påverkar våra tankar, våra ord, våra relationer, ja hela våra liv, negativt.

Men så sände Gud Jesus. Han är lösningen på problemet med synden och den som återupprättar relationen med Gud. Endast genom Jesus kan vi lära känna Gud och bli förlåtna för våra synder. Jesus säger att den som tror på honom ska leva om han än dör.

”Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.”   Romarbrevet 6:23

Guds oändliga kärlek till dig är personifierad i Jesus och genom att ta emot honom i ditt liv får du uppleva den.

Får vi ge dig en Bibel?

I Bibeln kan du bland annat läsa om vad bön är och om Jesu liv. Vi vill gärna ge dig en Bibel, klicka in via knappen så skickar vi hem en till dig!

Livsberättelser som berör

Helad på ett ögonblick

Ur sången från hennes läppar kom ett ögonblickligt helande från utmattningen. Gud fyllde Anna Bohlins lungor med ny kraft och gav styrka åt benen i hennes kropp. I dag är hon tacksam med hela sitt liv.

Lili-Ann fann sitt människovärde i mötet med Jesus

När Lili-Ann Karppinen började lära känna Jesus växte hennes känsla av människovärde.
– Nu kunde jag se på mig själv med andra ögon och det förändrade mitt liv.

“Jag fick en hel barndom på två år” 

Jessica Waldenfrid växte upp i ett trasigt och våldsamt hem och tvingades bli vuxen som litet barn. När hon fann en fristad som tonåring upprättades tron på kärleken och familjen.

”Tron på Jesus är det viktigaste i mitt liv”

Mest förknippad är han kanske med kyparen Bellan Roos i SVT:s serie Vår tid är nu. Men huvudrollen i Rasmus Troedssons liv spelas av en helt annan person – en person han gärna talar om.