YA-Collegium: för dig med huvudansvar för unga vuxna & studenter

”UNGA VUXNA SOM KOMMER TILL TRO OCH VÄXER I TRO NÄR MAN VÄXER UPP”

YA!-Collegium är både namnet på vår gemenskap som ledare, men också vår årliga träff. 3:e oktober 2019 kommer det inbjudas till att ses igen, Pingsthuset Alvik, 10:oo-16:00

Den här gången har dagen två delar. Förmiddagen har fokus på hur vi kan jobba pastoralt med unga vuxna, så att de växer i tro och fördjupas i lärjungaskap när man växer upp. Vi är glada att Frida Igelfjord finns med oss. Frida har nyligen skrivit en uppsats som innehåller 4 djupintervjuer av unga pingstvänner som haft en tro under tonåren men som under tiden som ung vuxen valt att lämna tron. Varför blev det så? Vad kan vi som kyrkor göra för att unga vuxna inte ska växa bort när man växer upp?

Vi har även samlat en panel med erfarna pastorer som arbetar med unga vuxna i lite olika slags församlingar och orter att dela med sig om sina pastorala erfarenheter och råd för hur du kan agera.

På eftermiddagen skiftar vi fokus till unga vuxna som kommer till tro. Vi är glada att ha Eric Liljero från Hillsong med oss som berättar om deras arbete med unga vuxna samt hur man kan göra för att hjälpa en ung vuxen som är ny i tron.

Vi kommer fokusera möjligheten att bedriva mission i högskolevärlden, vilka möjligheter uppstår i mötet mellan två olika världsbilder och paradigm. Hur kan vi bli mer aktiva själva och hur kan våra studenter bli mer deltagande i ”handelsområdet” som uppstår när kyrkan och akademin möter varandra. Så pepp på att lyssna till Matthew Nowachek, pastor med ansvar för unga vuxna i Pingst Lund.

Dagen kostar 300 kr och då ingår lunch samt 2 fika. Avgiften betalas på plats via swish, anmälan sker via nedanstående formulär senast 20/9 men helst nu direkt, finns ju inget att vänta på, anmäl dig nu och boka en billig resa till Stockholm när du ändå är igång så är alla glada! Anmälan är bindande, vid ev. avanmälan efter 27/9 kommer du ändå behöva betala.

Vill du få utskick med info som rör dig som huvudansvarig pastor kring unga vuxna så maila gärna mattias.sennehed@pingst.se så läggs du till på vår epostlista.

 

YA-Collegium är vi som har hjärta och pastoralt ansvar för unga vuxna och studenter. Vi är föreståndare, medarbetare och ideellt arbetande men huvudansvariga ledare/ pastorer.

Vårt nätverk syftar till att du ska få berika ditt eget perspektiv och få kraft för din tjänst, men också att vi alla ska få lära oss av varandra. Vårt ledarskap är inte bara för vår nuvarande grupps skull, utan för den här världens skull och när vi lyckas så gör vi det tillsammans.
Vårt gemensamma initiativ är avgörande för framtiden, vi säger YA!