Vittnesbörd

Vad är ett vittnesbörd?

Ett vittnesbörd är din personliga berättelse om dig och Jesus. En berättelse som vittnar om vad Jesus gjort i ditt liv. Alla bär vi på ett vittnesbörd och vi tror det är viktigt att dela med sig av det. På så sätt kan vi till exempel hjälpa andra att se Guds trofasthet och uppmuntra att kolla efter tecken på Gud i våra egna liv.

Läs här nedanför några av de vittnesbörd som Pingst har fått äran att dela. Vill du dela med dig av ditt vittnesbörd? Ta gärna kontakt med oss, vi skulle älska att få dela just ditt vittnesbörd!

 

Mosas flykt ledde hem

Han var sjuk och papperslös och tvingades fly från Iran. I Jönköping fann Mosa Rezai en tro på Gud, en ny inriktning i livet och en stor familj i pingstförsamlingen. Nu brinner han för att alla ska känna sig hemma i kyrkan.

“Gud såg till att jag kom hit”

För hässleholmsborna är PMU Second hand lika med Pingstkyrkan. Detta är församlingens sociala nav som ger många en ny chans i livet. Och efter pandemin räknar man med att stärka sina insatser i samhället.

En urban och musikalisk pastor

Han hör ihop med gitarren och sångerna och skapade musikalen Lukas. Urban Ringbäcks drivkraft har alltid varit att berätta om evangeliet på ett sätt som fungerar i samtiden, kallad som pastor till staden.

Helad på ett ögonblick

Ur lovsången från hennes läppar kom ett ögonblickligt helande. Gud fyllde Anna Bohlins lungor med ny kraft och gav styrka åt benen i hennes kropp. I dag är hon tacksam med hela sitt liv.

Avväpnad av Guds kärlek

Han hade valt brottets väg för att slippa ett svenssonliv. Men en hälsning från Gud avväpnade Elias Knudtzon. Nu tjänar han ärliga pengar men ser varje dag som ett spännande äventyr.