Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Yr eller inspirerad?

Ibland när jag vrider på huvudet lite för snabbt börjar min värld att snurra. Då vet jag inte riktigt vad som är upp och ner och fram och bak. Men sätter jag mig bara ner en liten stund och sluter ögonen så brukar verkligheten ganska  snabbt kännas trygg igen.
Jag tänker lite på det när jag funderar över innehållet i den här tidningen. Vi blickar både bakåt och framåt, på sånt som hänt och sånt som ska hända, pastorskonferens och rådslag till exempel. Och utmaningar i form av olika behov är det också gott om; allt från fred mellan kenyanska stammar och hur de svenska barnen ska vinnas för Jesus till fler församlingsplanteringar och möjligheter att kommunicera med nya svenskar.

OCH VI SKRIVER OM REZA, som tvingats gå i landsflykt på grund av sin tro. Och om Pelle Hånberg, hockeytränaren som i början av året var en av gästtalarna på pastorskonferensen. Då var han en hyllad tränare av Karlskrona hockeylag, som under hans ledning avancerat till högsta ligan. Några veckor senare blev han av med jobbet.
Undervisningen lyfter vikten av att ta missionsuppdraget på allvar. Något som Julia och Julia gör i Tanzania till  exempel. De unga tjejerna är med och startar om en församling och hjälper till att bygga ny kyrka.
Det kan ibland kännas mer vimmelkantigt än inspirerande att ta del av all information och ta till sig behov och utmaningar. Men kanske är det då det verkligen är läge att sätta sig ner en stund, sluta ögonen och viska en bön eller två. Alla kan inte anta samma utmaningar, men alla kan vara med och be och välsigna det som görs.

JAG HOPPAS FÖRSTÅS att du ska tycka att innehållet i den här tidningen gör dig mer inspirerad än yr. Det händer mycket i svensk pingströrelse och pingstförsamlingarna i dag. Något som inte så ofta uppmärksammas i vanliga medier.
Ta dig gärna tid att läsa om hur pingstförsamlingen i västgötska Skara la om hela sin verksamhet och hur ett informationsmöte om behovet av faddrar till ensamkommande barn fick ett ungt par i Göteborg att anta utmaningen.