Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Watoto innebär hopp för föräldralösa barn

När krigen och hiv/aidskatastrofen skördade allt fler liv och lämnade hundratusentals barn föräldralösa, beslutade Kampala Pentecostal Church, KPC, att starta en barnverksamhet särskilt för dessa barn.

Det blev startpunkten för Watoto (barn på swahili) Childrens ministry. Verksamheten har nu funnits i 14 år och cirka 1 500 föräldralösa barn har fått en ny chans i livet.
Man tar emot barn mellan två och tolv år. De får bo i små familjehem som liknar en vanlig familj så mycket som möjligt. Många hjälps också att adopteras in i en vanlig familj.

”Det är inte hopplöst”
– Även om det ibland kan se helt hopplöst ut, vet vi att det inte är så. Vi har en stor Gud som ser ett oerhört värde i varje enskilt barn, säger paret Marilyn och Gary Skinner som varit på­drivande för att skapa den här barnverksamheten.
– Vi har nu sett hur de första barnen har gått igenom gymnasiet och börjar på universitet. Vi är med om att förändra nationen.
Watoto-byar finns nu på tre olika platser med sammanlagt 130 hem som består av föräldralösa barn och vuxna som sörjer för dem. Varje hem har cirka åtta barn.
I byarna finns skola, klinik, samlingssal, elektricitet och rent vatten. Dessutom finns ett jordbruk som förser barnen med en stor del av den mat de behöver.

Fotnot: Läs mer om svensk pingstmission i Uganda på nästa sida.