Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Vilket perspektiv?

Först av allt. Tack för förtroendet att fortsätta skriva denna ledare fyra år till. Det är ju ett av privilegierna med att
vara föreståndare för Pingst ffs.
Våren har präglats av fortsatt oro för euron, Grekland, Italien, Portugal och Spanien. Samtidigt har en rad så kallade frikyrkoprofiler uttryckt sin oro för frikyrkan. Eller rättare sagt profeterat om dess undergång. Gemensamt för dessa frikyrkoprofiler är att de är 60+ och inte är aktiva i någon frikyrkoförsamling.
I TV sporten finns det en profil som Niklas Wikegård. Han kommenterar allt som händer inom ishockey. Han har analyser, synpunkter och åsikter om allt. Hans kommentarer har ett högt underhållningsvärde men hjälper knappast lagen att vinna matcherna.
I omklädningsrummet står det lågmälda materialare som slipar skridskor och fixar fram klubbor. På isen är det talanger och förmågor som tränar stenhårt och är fokuserade på att vinna matchen. Coachen springer sig svettig i hockeybåset för att uppmuntra spelarna och hjälpa dem att spela sitt bästa spel.
Jag vill uppmuntra alla er som sliter dagligen för att få församlingslivet att blomstra. Som låser upp dörrar till barngrupperna. Som blandar saft till förskolan. Som går till bönesamlingen 07.00 på morgonen. Som umgås med vänner och grannar och berättar de goda nyheterna. Som övar inför söndagens gudstjänst för att leda församlingen i lovsång. Som uppmuntrar pastorn och ledarna i deras ansträngningar att göra allt på bästa sätt. Alla ni som städar toaletter och välkomnar nya människor i kyrkdörren.
Frikyrkans kommentatorer säger att det är omöjligt. Jesus säger att allt är möjligt. Kommentatorerna säger att de troendes gemenskap i frikyrkans form har gjort sitt. Jesus säger att det bästa ligger framför. Kommentatorerna säger att gudstjänsterna är ytliga. Jesus ser till hjärtat och känner din längtan och hängivenhet.
Guds rike växer, säger Jesus, och använder bilder från naturen om växt. Naturlagar som står fasta och är oföränderliga. Skulle frikyrkan vara frikopplad från Guds perspektiv? Icke. Allt handlar om vilket perspektiv man har.
Så fortsätt bygga lokala levande församlingar. Låt dig inte nedslås av kommentatorerna. De är ganska högljudda och
dogmatiska och har visserligen ett underhållningsvärde men de hjälper inte till att vinna matchen.
Hursomhelst. Att läsa bloggar, ledare och tidningar har sin tid. Att läsa en bra bok har sin tid. I ett samarbete med Libris vill vi slå ett slag för bokläsandet i sommar. En skön stol, eller en sliten hängmatta under ett skuggande träd och en god bok. Nya tankar och nya perspektiv. ”En bok är en trädgård du bär i fickan” för att citera ett arabiskt ordspråk.
Kan sommaren bli bättre?
Glad sommar!