Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Väx med Jesus på Lappis

”Väx med Jesus” är temat för årets Lapplandsvecka, eller Lappis, som hålls mellan den 3 och 10 juli. Alla samlingar under veckan kommer att sätta fokus på olika aspekter av livet tillsammans med Jesus.

Varje dag på Lappis följer samma struktur med tre blockindelningar. På förmiddagen är det Bön och Bibel, på eftermiddagen Praktik och på kvällen Upplevelse.
Konferensen inleds söndag kväll den 3 juli klockan 18.00 med en upplevelsekväll, där den norske pastorn och tv-personligheten Egil Svartdahl talar. Han finns sedan med under veckan som en av bibelstudieledarna.
Bibelstudierna har ämnen som Rotad i Kristus, Växa med Jesus Ä om trons mognad, Dela med dig av Jesus Ä om att leva ett helt liv och Vad är nåd?

Under eftermiddagarnas Praktikblock kan det till exempel handla om själavård, att leda i förändring, om rättvisa, församlingsplantering, dans som uttryck för tron, om barn i församlingen och konsten att få ihop livspusslet.
På kvällarnas möten står upplevelsen av tron och livet med Kristus i centrum. Varje kväll under veckan hålls två kvällssamlingar, 19.00 och 22.00.
Förutom Egil Svartdahl medverkar bland andra Martin Boström, Jörgen Fahlstedt, Per-Gustaf Eriksson, Inga-Märtha Isacsson, Torsten Åhman, Patric Forsling, Pelle Hörnmark, Magnus Persson, Niklas Piensoho, Carina Nyman och Ingrid och Roger Svanell som talare.
För sång och musik svarar bland andra Cilla Hector, gruppen Jerusalem och Lycksele gospelkör Freedom förutom Lappis eget lovsångsteam.
Varje dag hålls fyra olika barnmöten, anpassade för olika åldrar. På torsdagen bjuds också på Lappiscirkus för barnen.
Lapplandsveckan har i 90 år varit en samlingsplats för pingstvänner och andra frikyrkliga från hela Norrland, men samlar också en hel del besökare från övriga Sverige. Veckan ägs och arrangeras av Föreningen Lapplandsveckan, som består av medlemmar i sju olika pingstförsamlingar i Lyckseletrakten.
Fram tills 2003 var det Betaniaförsamlingen i Husbondliden som ensam stod för värdskapet.
För anmälan till veckan och mer detaljerad information se www.lappis.se