Världspingstkonferens med inriktning på ledare

Nu börjar det dra ihop sig. Nästa år i augusti är det dags för världspingstkonferens i Sverige. Den har fokus på ledarskap och ledarträning och hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm. – Det ska bli jätteroligt och vi ser med spänning fram mot detta, säger Pelle Hörnmark, föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, som är arrangör tillsammans med Filadelfiaförsamlingen.

Temat för konferensen är Equip Yourself, det handlar alltså om att utrusta sig, för egen del, för andras skull och för församlingen. Ledarskapsspåret är tydligt, detta därför att man tror att det framför allt är ledare som åker på den här typen av konferens.
Det speciella med den här konferensen för Sveriges del är att den också blir nästa års predikantvecka och det är förstås viktigt att predikanterna anmäler sig i tid. Och de som vill bo på hotell under konferensdagarna behöver också boka rum i god tid, eftersom det hålls en stor internationell kardiologkonferens i Stockholm i samma veva.

Möten och seminarier
Konferensen inleds på tisdagskvällen den 24 augusti och avslutas vid lunchtid fredagen den 27 augusti. På programmet står offentliga möten, seminarier och undervisningspass. Filadelfiaförsamlingen går sedan direkt in firandet av sitt 100-årsjubileum.
Världspingstkonferensen fick den 29 maj en egen hemsida, www.pwc2010.se. Där kommer information om program och talare att finnas, liksom möjlighet att anmäla sig.
Ä Bjud in era internationella kontakter, gärna ledare från Öst och från Afrika. Hjälp till att betala deras resa, så att den här konferensen inte bara blir för pingstledare med pengar, uppmanade Pelle Hörnmark, när han berättade om den kommande konferensen på årets Rådslag.
Ä Vi hoppas på en jättefest, säger Pelle Hörnmark.

Fotnot: Pingst och Filadelfiakyrkan har anlitat företaget Reliable för hjälp med planering och allt det praktiska.