Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Världens bästa församling

Jag vill uppmuntra dig att vara med och bygga och forma världens bästa församling. För ett par månader sedan skrev jag så här på vår hemsida ”I söndags predikade jag i Pingstkyrkan Jönköping. Min andliga moder. Hon har lärt mig vem Jesus är. Där har jag döpts i vatten, blivit döpt i Helig Ande, lärt mig be och fått möjligheten att tjäna med mina gåvor. Där har jag fått nya chanser när jag gjort bort mig och där har jag blivit älskad, kramad och tacklad i innebandy. Varje gång jag kommer dit infinner sig denna sköna hemkänsla. Vart jag än varit i världen så är hon där, varmt välkomnande. Hem. Ljuva hem”
Att vara med i en församling är viktigt. Att vara med i en BRA församling är en gåva. Att vara med i VÄRLDENS BÄSTA församling är något att önska varje människa.
För cirka 15 år sedan när barnen var hyfsat små sa min mellangrabb Pontus: ”Jag har världens bästa mamma” när vi var tillsammans hela familjen. Som pappa väntade jag intensivt på fortsättningen, och suktade efter ett varmt omdöme om pojkens pappa. Inget kom. Efter ett tag förstod han min sårade blick och sa ”Och jag har världens bästa pappa”.
Stoltheten vällde upp i bröstet över att vara världens bästa pappa. Pontus storasyster Josefin, som på den tiden var diplomaten i familjen, sa då ”Vi är världens bästa familj” för att ingen skulle känna sig utanför.
Nu vet ju jag att om man tog hem lite socionomer, familjeterapeuter och psykologer för att undersöka vår familj så skulle vi förmodligen inte bli betraktade som världens bästa. Förmodligen inte ens bland de 1 000 bästa i kommunen. En ganska frånvarande far, många flyttar, uppbrott från skolor och lite damtussar här och var i huset skulle dra ner betyget.
Men det viktigaste var och är ju att vi är världens bästa familj för Pelle, Tina, Pontus, Josefin och Alexander. Vi behöver inte vara världens bästa för någon annan, men för oss betyder det oändligt mycket att känna att man är med i världens bästa familj.
Världens bästa behöver inte vara i jämförelse med andra. Det är en inre känsla och övertygelse att detta är världens bästa för mig. Utan engagemang och överlåtelse kommer det aldrig att hända. Utan goda ledare och allas ansvar för skapandet av den goda miljön ingen värme. Utan värme ingen attraktion och utan Guds närvaro ingen förvandling. Det kräver något.
Därför tycker jag att du ska läsa denna tidning noga. För att bli utmanad i det allmänna prästadömet. Känna spänningen mellan radikal församlingsplantering och vilan i Gud. Förstå att integration och allas lika värde inte är ett tillval i Guds rike utan en nödvändighet om man vill vara Jesuslik.
Gemensamt för alla som kommer till tals i denna tidning är att man drömmer om levande, attraktiva lokala församlingar. Församlingar som är världens bästa för alla som hittar dit och hittar sitt andliga hem där. Jag hoppas också att det är detta alla vi som läser tidningen också har gemensamt. Byggandetav väldens bästa församling.
Trevlig sommar. En bra tid att tänka både på familjen och församlingen. Att fatta bra beslut inför det kommande året och kanske skruva om i prioriteringarna lite.
Vi ses i korvkön på Nyhem och Lappis.