Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Världen är både stor och liten

I oktober fick jag förmånen att vara med på RESAN, som du kan läsa om i den här tidningen. Vi som var med fick möta många, många människor och med egna ögon se projekt som en hel rad lokala partner åstadkommer med medel från IBRA och PMU. Imponerande. Och vi fick möta missionärer, som målmedvetet arbetar för att nå ännu ett folk med evangeliet.
Å ena sidan blir det under en sådan här resa väldigt tydligt att världen är stor och att vi lever under så olika villkor och förutsättningar. Inte minst i materiellt hänseende, men också vad gäller friheter och mänskliga rättigheter. Å andra sidan blir det också väldigt tydligt att världen är liten i den bemärkelsen att vi alla är människor, som kan bli vänner och känna att vi hör samman.

TYCKER ATT ANNA LARSSON, en av deltagarna på resan uttrycker det så bra när hon säger; ”Tänk att få sitta hemma hos en familj i en hydda och känna att vi är så lika i så mycket.”
Gud älskar hela världen och har gett oss ett uppdrag för den. Här och där. Borta och hemma. I vardag och fest. I det stora och i det lilla. Praktiskt och teoretiskt.
Jag hoppas att du ska känna att världen och människorna i den kommer dig nära när du läser den här tidningen för här finns artiklar om situationen för människor på flykt undan IS, om våldtäktshotet mot barn i DR Kongo, om ett nätverk för mission i Sydväst- och Centralasien, om hur kyrkorna stöder romer som tigger i Jönköpingstrakten, om hur en familj med rötter i Mellanöstern fått en svensk släkt, om hur IBRA målmedvetet satsar på att nå några av världens nyckelstäder och om hur Kurt förbereder sig för en framtida missionsuppgift.

OCH DU FÅR OCKSÅ många exempel på att det gå r att vara med och lindra nöd och förändra framtiden för utsatta människor. Både där borta och här hemma. Världen är både stor och liten. Det finns uppdrag för oss alla. Om vi vill och törs. ”Våga gå” är hur som helst utmaningen från årets Unite-konferens.