Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Varför åker du till Lapplandsveckan, Sara Eriksson?

Ä Jag tar semester varje år för att fara till Lapplandsveckan. Det är jätteviktigt för mig. Jag är pastorsdotter från Norrland, som är uppvuxen med att vara på Lappis varje år. Dit kom vi från de olika ställen vi bodde på och där fick man massa vänner.
Ä Nu har jag bott i Norrtälje sen 1992, men åker dit varje år. Nu tar jag med mina egna barn dit. Jag har fått ut så mycket av att vara med på Lapplandsveckorna och vill ge det vidare till mina barn.
Ä På Lappis träffar jag mina gamla vänner, den är ett sätt att hålla kontakten med dem. Där finns även mina föräldrar och syskon så det blir också en familjeträff.
Ä Bibelstudierna är jätteviktiga för mig. Jag har med mig en ny anteckningsbok och försöker vara med på alla. Det spelar inte så stor roll vem som håller dem, de är alltid bra. Jag kan slappna av där och jag vet att mina barn är trygga på området. Det finns bra barn- och tonårsaktiviteter.
Ä Jag tycker om att hålla mig på området och att vara med hela veckan och att samlingarna hålls i ett tält. De ljusa nätterna är också en viktig del av Lapplandsveckan för mig.
Ä Numera är det inte så farligt med myggen. Jag tyckte de var fler förr i tiden. Det kanske beror på att det röjts ganska mycket på området.

Fotnot: Lapplandsveckan pågår mellan 26 juni och 5 juli. Info: www.lapplandsveckan.se