Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

"Vårdslös kärlek"

Det händer då och då att en ny sång slår ner som en bomb och får allas uppmärksamhet. Det är inte särskilt ofta, men nu har det hänt. Cory Asbury som jobbar som pastor i Radiant Church i Michigan har skrivit sången Reckless love och den sjungs redan över nästan hela världen.
Sången är skriven utifrån Lukasevangeliet 15 och liknelsen som Jesus ger av herden som lämnar de nittionio fåren för att söka det enda fåret som är förlorat. Jag har hört många bibelutläggningar som sagt att vi som kyrka ska söka upp de som är förlorade. Men i den här sångtexten är det Gud som söker upp det förlorade fåret. Det är ju lysande!
Självklart är det så det är, men jag har aldrig förut tänkt den tanken utifrån den här bibeltexten. Titel på sången har en del undrat över: ”Reckless love” betyder ”Vårdslös kärlek” eller ”Hänsynslös kärlek”.
Cory Asbury förklarar vad han menar så här: ”När jag använder orden ’Reckless love’ menar jag inte att Gud är vårdslös eller galen. Men jag säger att, sättet han älskar oss på är ofta sådant. Vad jag menar är detta; han ger av sin oerhörda kärlek utan att tänka på vilka konsekvenser det kommer att få för honom själv… Hans kärlek tömde himlen på sin dyrbaraste skatt… Han tänker inte på vad han vinner eller förlorar när han skänker sig själv. Hans kärlek
lämnar de nittionio för att söka efter den enda varje gång. Det är ett galet koncept. För vad händer om han förlorar de nittionio och bara finner den enda? Men att finna den förlorade kommer alltid att vara extremt viktigt för Gud.”

CORY ASBURY BERÄTTAR själv om hur han som sårad ung kille blev funnen av Gud och hur det förvandlade hans liv. Nu har också sångaren Israel Hougthon som tidigare var anställd i USA:s största kyrka, Lakewood Church, gjort en makalös bra version av Reckless love som gör att den kommer få ännu fler lyssnare. Jag återger en del av texten från sången, fritt översatt: ”Det finns ingen skugga du inte kommer lätta upp, inget berg du inte kommer att bestiga, för överväldigande, eviga, vårdslösa kärlek från Gud som jagar mig till dess den finner, som lämnar de nittionio. Jag kan det, ändå ger du bort dig själv.”
Det här är en sång som gör mig lycklig. Den rör vid hela vår existens. Ja, den vanvettiga kärlek Gud visar oss genom att sända sin son till oss för att frälsa världen är ofattbar!