Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Var med i laget Pingst FF

Jag har två spännande och utmanande företeelser framför mig detta år. Det ena är vår stora satsning på ideella ledare,
Pingst Ledarutveckling, det andra är ett fallskärmshopp som jag fick i födelsedagspresent (de letar efter en tillräckligt stor skärm…) .
Bägge företeelserna fyller mig med en hisnande känsla. En av dem är ganska oviktig, den andra är enormt viktig. Pingst Ledarutveckling är den största gemensamma satsning som Pingst gjort för att skapa bättre förutsättningar för lokala levande församlingar någonsin. Anmälningstiden är inte ute när jag skriver detta, men vi har goda örhoppningar
att närmare 160 församlingar är med och drygt 2 000 ledare. Församlingarna som är med representerar drygt 55 000 medlemmar. Imponerande.
Jag tror att denna satsning kommer att bygga laget Pingst. Ett lag som kan hjälpa varandra att vinna. Inte bara en match utan människors eviga välgång. Drömmen är att vi genom att mötas, utvecklas, samtala och utmana varandra skall
lyckas ännu bättre att använda alla våraresurser för att göra Jesus känd, trodd och älskad.
En församlings erfarenhet kan hjälpa en annan. En ledares egen kris kan hjälpa någon annan genom en svårighet. En församlings erfarenhet av att jobba med Alpha kan förädla arbetet hos oss andra. En öppen förskolas pedagogik kan hjälpa en annan förskola att växa vidare. En styrelses brottning med förändringsprocesser kan hjälpa en annan att undvika ett och annat misstag. Någon har lärt sig hur man berättar om frälsningen och dopet på ett enkelt sätt till inspiration för någon annan. I laget Pingst finns massor av erfarenhet av segrar, men också förluster.
Min övertygelse är också att det finns en mängd dolda skatter i åkern (Matt 13:44Ä45) som kallas Pingströrelsen, och inte bara kända erfarenheter. Pärlor som behöver grävas fram och synliggöras. I våra församlingar finns det många oupptäckta gåvor, förmågor, resurser, drömmar och visioner. Pingst ledarutveckling kan bli ett redskap att upptäcka, använda och förädla många människors gåva och förmåga.
”Det bästa du kan ge en vän är en bra passning” lär en känd fotbollsspelare ha sagt. Det viktigaste för en andlig ledare är att skickliggöra andra har Paulus sagt (Ef 4:11Ä13).
Till sist, var med i laget Pingst FF, Församlings Förnyelse. Anders Carlberg, initiativtagare till Fryshuset och nyss avliden, sa för ganska många år sedan så här: ”Kyrkan har öppet mål, frågan är om de ens vet om att de är med i matchen”. Även om du inte är med i Pingst Ledarutveckling så är du med 100 procent i laget. Dina gåvor och förmågor är viktiga för oss alla. Vi är med i matchen. Och vi ska vinna. Inte prestige och ära. Men människor.