Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Utsatta barn i fokus på höstkampanj

Just nu pågår PMU InterLifes och pingstförsamlingarnas höstkampanj ”Barnens rätt – vårt ansvar” med fokus på de allra svagaste i vårt samhälle – barnen.

Syftet med kampanjen ”Barnens rätt – vårt ansvar” är att genom opinionsinsatser lyfta barn situation runt om i världen för att öka engagemanget i Sverige för deras rättigheter. Dessutom kommer en insamling att genomföras för att stötta de mest utsatta barnen i bland annat Argentina och Rwanda.
– Vi hoppas att kampanjen blir en viktig signal till omvärlden att vi behöver göra mer för jordens utsatta barn. Här hoppas vi att pingstförsamlingarna är aktiva under hösten, både när det gäller insamling till det här ändamålet, men att man även lyfter frågan i gudstjänster och mot skolor och media lokalt, säger Maud Andersson, biståndssekreterare för PMU Interlife.

Många aktiviteter
PMU Interlife samordnar arbetet och arrangerar en rad olika aktiviteter under hösten. Bland annat hålls fyra regionala utbildningsdagar, ett seminarium arrangeras i Pingst-huset den 28 september med en rad olika medverkande.
Då är det också premiär för filmen ”Under tystnadens täcke” som spelats in i Argentina och som producerats av Birger Thureson och Roger Svanell.
Inför FN-dagen finns årets skolpaket från PMU InterLife som även det lyfter frågor om barnens rättigheter.

Fotnot: Mer information om kampanjen finns på www.pmu.nu