Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Ungas rätt, IS och dödshjälp på programmet i Almedalen

Almedalsveckan är intensiv med program från alla politiska partier och en lång rad olika föreningar och grupper. Pingst deltar även i år under temat (G) som i Gud, och arrangerar seminarier och debatter i en rad aktuella ämnen.

Många ämnen hinns med under Almedalsveckan i samarbetet (G) som i Gud, som Pingst är med och driver tillsammans med tidningen Dagen och Frälsningsarmén.
Varje dag hålls ett eller två seminarier i Krukmakarens hus i Visby. På måndagen sätts fokus på migrationsfrågorna. Det första seminariet handlar om ensamkommande flyktingungdomar och hur de kan bli en resurs i vårt samhälle. På eftermiddagen handlar det om att skapa en vision för hur Sverige kommer att se ut om 20 år med en ökad befolkning och ökad mångfald.
På tisdagen blir det bland annat ett seminarium om hur det ska gå att stoppa rekrytering till IS och få slut på det folkmord som de bedriver. Under onsdagen handlar det om beroenden, och det blir ett seminarium om spelberoende och ett om ungas rätt till en uppväxt fri från alkohol och droger.
Under torsdagen ordnas ett seminarium om ungas rätt att växa upp i en miljö fri från sexualisering. Hur påverkas barn och unga i dag av den stora tillgången till pornografi via internet och digitala medier?
Veckan avslutas med en diskussion om dödshjälp. Har vi rätt till vår egen död? Politikerveckan i Almedalen pågår i år den 3–10 juli. Hela programmet för (G) som i Gud finns på hemsidan http://gsomigud.se/.