Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Undret över alla under

Låt mig få berätta om några platser och kyrkor över världen, som berört mig på ett särskilt sätt. Där Jesustron blivit levande och sången ljudit i mitt inre.
En plats som finns i mitt hjärta är Stockholm, där finns mina rötter. Det är staden där jag växte upp, lite hemkänsla trots att jag inte bott där på 28 år. Och där finns Filadelfiakyrkan där jag blev döpt en gång i tiden, den församling där jag lärde mig lovsjunga Gud, så tacksam för det.
Det är också något alldeles särskilt med New York i USA. I denna stad finns församlingen Brooklyn Tabernacle med pastor Jim Cymbala, en kyrka där jag blivit djupt berörd av Guds närvaro. Den har ett fantastiskt musikliv, och hjälper många människor som kämpar med livet, så oerhört inspirerande.

ROM I ITALIEN ÄR också en plats som fångat mig. Att stå vid platsen där man tror att aposteln Petrus blev begravd efter sin martyrdöd är starkt. Det här är också staden dit aposteln Paulus kom och led martyrdöden.
Men jag måste få nämna två städer till; Jerusalem och Betlehem. Att vandra runt i gamla stan i Jerusalem, är väldigt speciellt. Att be och lovsjunga vid tempelmuren, i den stad där världen för alltid förändrades genom Jesu död och uppståndelse, är en stark upplevelse. Men just platsen utanför födelsekyrkan i Betlehem är nog min favoritplats på jorden. Varför? Det är nog just detta att här sker det största miraklet av alla – Jesus föds. Profeten Mikas ord skulle uppfyllas att Messias skulle födas precis här, därför blir skattskrivningen en profetisk händelse.

VI TROR PÅ EN ENDA Gud, men denne Gud har sänt sin son till världen. Det betyder att han som en gång i urtiden tänt galaxerna har blivit människa i Jesus, på just denna plats. Som sångaren Michael English sjunger i en sång: ”Maria visste du att när du kysste det lilla Jesusbarnet, så kysste du Guds ansikte.” Detta oerhörda kallas på teologins språk för ”inkarnationen”, att Gud blir människa i Jesus. Himlen har alltså landat på jorden. Det betyder att det mänskliga livet efter detta aldrig mer kan bli meningslöst. För frälsaren har kommit, Jesus Guds son. Det är dags att återigen påminna sig om undret över alla under!