Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

TV-Inter satsar på webb-tv

Minns du sången, Lenas Peplon, Polarön, Lewi Pethrus sista predikan. Vad du eller din församling än söker i tv och filmväg, som TV-Inter varit inblandat i så kan du nu hitta det på tvinterplay.se och fritt kunna få titta på det eller visa för andra. Här kommer också nya produktioner att läggas ut.

Sedan i januari ryms själva varumärket TV Inter och insamlingsverksamheten under Pingst Ä fria församlingar i samverkan. Det innebär att personal och inventarier och all verksamhet numera finns i Pingsthuset i Flemingsberg.
Ä Vi är väldigt glada för att få tillbaks TV Inter hit till Pingst, säger PeO Larsson. TV Inter Play blir till att börja med en bra möjlighet till evangelisation i Sverige.
Varumärket TV Inter har en mängd gåvogivare, vars medel används till både internationell och nationell tv-produktion. Bland annat samarbetar TV Inter med Köpenhamns kristna radio och tv, som till exempel producerar program för Mellanöstern.
Eftersom det är både svårt och dyrt att komma åt vanlig tv-tid, så har TV Inter bestämt sig för att satsa på webb-tv i stället. På den nya webbsidan tvinterplay.se kan man hitta och titta på allt som TV-Inter producerat och jobbat med under alla år, ett slags webbaserat programarkiv alltså. Tanken är också att här ska nya produktioner läggas upp.
Ä Vi har två huvudmål med den här sidan, säger Roger Svanell, projektledare för TV Inter. Det ena är att svensken i allmänhet ska hitta sidan och kunna få kristet liv presenterat för sig genom materialet där.
Ä Det andra är att göra det möjligt för församlingarna att använda materialet på olika sätt, till exempel i temagudstjänster.
Sidan är konstruerad så att den är mycket lätt att navigera på och programmen är upplagda i olika genrer och det finns sökfunktioner.
Det kostar ingenting att klicka på en film och titta på den och förutsatt att det finns en internetuppkoppling så fungerar det att visa filmerna i exempelvis gudstjänster eller andra samlingar. Kvalitén på sidan är så hög att det fungerar bra att visa filmerna på storbild.
Däremot går det inte att ladda ner filmerna. Detta på grund av att stimavgifterna då blir väldigt mycket högre än när filmerna streamas.
På sidan kan också enskilda, organisationer och församlingar ansöka om att få tillgång till en egen kanal, där man kan ladda upp filmer, som man tror att andra kan ha nytta och glädje av. För att få göra detta måste man lämna in en ansökan, där man också skriver under att man är beredd att följa en grundpolicy i linje med allmänna tryckfrihetsregler. Också denna tjänst är gratis.
Förhoppningen är till att börja med att sidan ska få några tusen besökare i veckan.
Fotnot: Aktiebolaget TV Inter kommer att stanna kvar i Swedmedia, men förmodligen byta namn framöver.