Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Tro som blir handling

I mitt jobb ingår bland annat att läsa en massa andra tidningar och i den danska tidningen Domino hittade jag härom sistens en artikel av den norske pastorn Egil Svartdahl (förresten en av talarna på nästa års Världspingstkonferens) där han bland annat skriver följande: ”I en sund församling är alla människor i alla generationer lika viktiga, men för varje generation är nästa generation den viktigaste.”
Det är ett citat, som ringde i mitt huvud när jag träffade Carl-Henric Jaktlund, som i höst gett ut en personligt skriven bok om ungdomar och kyrkan. Ta dig gärna tid att läsa intervjun med honom, liksom ett utdrag ur hans bok Jesus gick vidare och kyrkan står kvar.

NÄR LEDARKONFERENSEN Kyrka med hjärta hölls i Västerås tidigare i höstas var också ett av huvudämnena att göra Jesus tillgänglig för unga människor. På sidorna 12Ä13 kan du se vad några av deltagarna tycker behövs för att åstadkomma det.
Ibland funderar jag på om ett sätt kan vara att låta församlingen betjäna samhället runt omkring, det vill säga att vi utövar diakoni.
Kristen tro är så mycket mer än fina ord och teologiska utläggningar. Tro som blir till handling är svår att förklara bort och att med sina händer och fötter, sitt liv och sin tjänst få möta andra människors behov är också ett väldigt praktiskt uttryck för kristen tro, som sannerligen vilar på biblisk grund. Carla Widén skriver om diakoni som kärlekshandling i det här numrets undervisningsartikel.

INOM PINGST PÅGÅR väldigt mycket diakonalt arbete, inte minst inom LP-verksamheten och PHV, men här finns egentligen oerhörda möjligheter för oss alla. Alla kanske inte kan ta hand om människor med abstinensbesvär, men passa grannens barn, baka en kaka till någon, besöka någon som är sjuk eller ensam kan nog de flesta av oss klara. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna.
Kanske kan du också precis som Nettan Bygdén i Örnsköldsvik identifiera ett behov i din närhet och göra något åt det, med hjälp av andra i din församling.