Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Trasigt blir helt

Jag är nyss hemkommen från LP-verksamhetens sommarläger i Dalkarlså utanför Umeå med temat ”trasigt blir helt”. Ett 130-tal personer var samlade till en skön och helande gemenskap.
I undervisningen fick vi påminnas om att för oss som kristna är den ondes slagfält trasiga relationer. Vi fick beskrivet att i vår fysiska kropp byts alla celler ut med jämna mellanrum, de är helt utbytta ungefär vart tolfte år. Nervceller och hjärnceller byts däremot aldrig ut.
Vidare berättades att det enligt Bibeln är lika med den andliga kroppen, huvudet som är Jesus Kristus står fast och ändras inte. Nervcellerna är den första frukten i den helige Ande, kärleken. Därför säger Jesus att ”världen ska förstå att ni är mina lärljungar om ni visar varandra kärlek”. Ett angeläget budskap som presenterar nycklar till ett liv som hel i Kristus.

DIAKONI BETYDER TJÄNST och innebär omsorg om medmänniskan. Grunden för detta är Guds kärlek så som den möter mig i Jesus Kristus. Denna formulering, när den praktiseras, innehåller dynamit och kan både spränga gränser och öppna dörrar. Jag har under våren och sommaren fått möta människor som berättar om hur de i all enkelhet ställer sig till förfogande för andra människor på alla tänkbara områden.
På Nyhemsveckan fick vi ta del av många goda exempel på detta tema. Några föreståndare för olika församlingar berättade om hur man i deras församlingar lever i ett aktivt integrationsarbete. Som församlingar i vardagen gör man en enorm skillnad för människor som kommer från andra länder och behöver komma in i vårt svenska samhälle.
Detta genom att de blir mötta med kärlek, omtanke och relation.

VIDARE FICK JAG I ett miniseminarium lyssna till en man som berättade om hur man som kristen familj kan fungera som familjehem, att öppna sitt hem för barn som av olika anledningar inte kan bo hemma i sin egen familj. Han och hans fru har nu inspirerat fler kristna familjer att ställa upp och de ordnar träffar med kommunens socialsekreterare i Pingstkyrkans lokaler.

Vilket hopp, trasigt kan bli helt!