Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Träff för församlingsplanterare

Ett 30-tal personer från hela Sverige kom till Pingsthuset, när Pingst Nationellt inbjöd till träff för personer med hjärta för församlingsplantering i Sverige. Under ett intensivt dygn delade de sina drömmar, visioner och längtan med varandra.

I samlingen fanns människor med som står mitt i församlingsplanteringsarbete, människor som längtar efter att gå in i sådant arbete och pastorer från moderförsamlingar, det vill säga församlingar som planterar andra församlingar.
Under dygnet på pingsthuset fick de lyssna till föreståndare Pelle Hörnmark och till Andreas Frankner, som nyligen gått in i projektanställning inom Pingst inom bland annat det här området (se artikel sidan 4Ä5).
Dessutom fick deltagarna veta mer om hur församlingsplanteringsnätverket fungerar och vad Svenska evangelistmissionen gör. De fick också möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter och att bedja tillsammans.
Ingrid Svanell, verksamhetsansvarig på Pingst, var nöjd efter det intensiva dygnet och säger att nya samlingar planeras. Troligen kommer de att nischas så att det blir en samling med speciellt fokus på pastorer i moderförsamlingar, en för människor som vill arbeta med detta och en för människor som står mitt i ett sådant här arbete.
Ä Man har lite olika frågor och behov, säger Ingrid Svanell, men det optimala vore förstås om man kunde samlas i grupper på samma plats samtidigt.