Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Tonårsmamma

Var nyligen i en klädbutik, pratade med den trevliga expediten. Så säger hon: ”Jag ska köpa en kofta till min mamma och du verkar ha samma smak som henne. Vilken skulle du välja?” Jag insåg tvärt att jag är en av dem nu! En av dem som jag både beundrat och ibland stört mig på Ä de medelålders kvinnorna. Tonårsmammorna. Vet att några av dem haft åsikter om mitt sätt att vara ungdomspastor, men vet också att samma personer dagligen bett för mig. Jag har behövt båda delarna.
Efter en gudstjänst fikar vi tillsammans, alla vi gamla vänner. Vi fyller ett helt rum, nu precis som då, för 30 år sedan. i är där, vi som var den stora gruppen av barn som församlingarna nådde på 70 talet. Vi som sjöng i barnkörerna, spelade i minibrass, pysslade på fredagarna, vi som var ledare, var med i ungdomskörerna, åkte på skidläger. Vi gifte oss med livskamraten vi vuxit upp med. Några av oss blev föräldrar i Sveriges stora babyboom på slutet av 80 talet och början av 90 talet.

VI LÄNGTAR EFTER ÄNNU MER av Jesus, bär på en önskan och bön att våra egna och andras ungdomar ska rymmas i församlingen. Är så tacksam till dem som i dag är ungdomsledare, de som ser våra ungdomar och räknar med dem. Precis det som vi fick vara med om och som troligtvis är en av orsakerna till att vi söndag efter söndag fortfarande firar gudstjänst.
Jag älskar församlingen! När en dröm om en församling där vi i olika åldrar, båda könen och från olika länder möts på riktigt. Ibland har jag nästan gett upp, tröttnat, eftersom all form av integration och kulturförståelse är svår. Ibland har jag sett en glimt av det som jag tror vi har som uppdrag; att förkunna evangeliet om Jesus till alla folk, i alla åldrar, på det sätt och på det språk som de förstår.
Vi behöver arbeta med integration i våra församlingar, ha fungerande tolkutrustningar, göra anpassningar för funktionshindrade, skapa lekfyllda lekrum. Gudstjänstformer och språk behöver förnyas och styrelsemöten och församlingsledning planeras in på tider som gör det möjligt för småbarnsföräldrar att finnas med i ledarskapet.

GIVETVIS FUNDERAR jag också mycket på alla oss som är mitt i livet. Vad är vårt uppdrag i denna tid?
När jag har fri tid hur väljer jag att använda den? När ekonomin är något stabilare, hur förvaltar jag
pengarna? Vi behöver församlingen och på vilket sätt kan vi bäst bidra med våra gåvor in i den?