Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Tillsammans kan vi göra skillnad

Telefonen ringde: ”Barnen behöver någonstans att bo, vad gör vi nu?” Samtalet från en vän fick hela min värld att stanna upp. Ja, vad skulle vi göra?
Barnen måste ju absolut gå före allt. Bara de får det bra. Det var min enda tanke. Jag, som då var 27, tog tillsammans med min blivande fru emot två pojkar. Storebror var sex år och lillebror bara fem månader gammal. Jag blev tvåbarnspappa från en dag till nästa. Det har inte varit lätt alla gånger, men jag fick bli tryggheten då allt annat var kaos.
Det val jag gjorde då, är det absolut bästa val jag gjort i mitt liv! Och min önskan är att få inspirera dig.
DET JAG VILL BERÄTTA ÄR hur enkelt det är. Alla kan göra skillnad. Många gånger tror vi att det ska vara så svårt, så omfattande att ge hjälp till andra människor. Men det behöver det inte vara! Och inte måste man vara ”färdig” först, med perfekta relationer till sina egna barn och sina nära. För när blir man egentligen det?
Fråga dig i stället: Har vi plats för fler vid vårt bord? Kan vi ta hand om ett barn till en helg i månaden? Kan jag vara en trygg vuxen för en ung människa som behöver stabilitet och lite omsorg?
Kan jag ge kärlek och trygghet till ett barn extra, som kanske levt ett liv i osäkerhet och utsatthet? Av oss krävs det ofta väldigt lite Ä för dessa barn betyder det otroligt mycket, till och med ibland livet!
ATT BARN OCH UNGA FAR illa hör vi nästan dagligen. Och vi som har en tro på Jesus Kristus, vi har ett ansvar. Jesus säger i Matt 9:13: ”Barmhärtighet vill jag se och inte offer.” Vi ska värna om de minsta (Matt 25:35). När vi gör det och öppnar våra hjärtan, så blir vi trovärdiga i samhällets ögon och det blir ringar på vattnet. Det är jag helt övertygad om.
UR ETT FÖRSAMLINGSPERSPEKTIV, så är det otroligt viktigt att det uppmuntras till ett ökat socialt ansvar både framifrån estraderna och i de mindre samlingarna. Det är viktigt att vi aktivt uppmanar våra medlemmar att öppna upp för behoven runt omkring. Vi måste veta hur det ser ut i våra städer!
I Pingst i Jönköping bad vi socialtjänsten komma till oss och informera om just det. Det har resulterat i att flera från vår församling gått in i uppdrag från socialtjänsten. Kanske har det gjort att något barn har fått hjälp snabbare. Tillsammans kan vi göra skillnad!