Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Tillbedjan som livsstil

Jag föddes i Småland i slutet på 1960-talet. När jag var liten flyttade min familj till Stockholm och mina föräldrar som var troende, blev medlemmar i Filadelfiakyrkan. Den församlingen skulle få enorm betydelse för mig. För i slutet på mina tonår gick vi igenom en tragedi i vår familj, min pappa dog i cancer.

Jag kan konstatera att de pastorer vi hade då, som Mats Kärnerud, Josef Östby och Urban Ringbäck blev jätteviktiga. Nattmötena som kallades Jesus Generation på lördagar klockan 21:00 blev avgörande och här fångade lovsången mig för första gången. Den enorma kreativitet som också fanns i musikaler som Lukas och 777 var fascinerande. Rockgruppen Jerusalem blev också förebilder.
SÅ BLEV JAG DÖPT i den helige Ande och fick tungotalets gåva. Det blev som ett gudsbevis för mig. Guds närvaro och kraft blev så verklig, och tron blev som en gnistrande juvel. På Nyhemsveckans sommarkonferens fick jag sedan ett profetiskt budskap som vände upp och ned på mitt liv. Bara ett år senare läste jag på en av Pingströrelsens bibelskolor och året efter blev det teamträningsskola.
Varje morgon startade vi med lovsång och bön, nötte in en livsstil av tillbedjan. Något år senare efter arbete med husbygge, blev det teologiska seminariet i Örebro, och teologins värld öppnade sig för mig på allvar. Sedan blev det pastorstjänst i Norrtälje, Jönköping och Karlstad. Under de här åren i tjänst har den kristna tron bara blivit större, och horisonten har vidgats rejält. Jag har läst mängder av kristen litteratur och har lärt mig att älska församlingen. En stor rikedom har varit att få resa till församlingar i Tanzania, Grekland, Turkiet, Ungern, USA, England, Israel, Thailand och så vidare.
DET HAR GETT MIG EN överblick, och överallt har vi mött människor som brinner för Gud. Men den största rikedomen under åren har varit att få se många människor komma till tro och bli döpta. Till slut, på Pingst Pastorskonferens i januari berättade musikern Samuel Hector att han fått ett profetiskt budskap, som blivit en sång. Det var som att tiden stod stilla när han sjöng för 500 pastorer ”Håll ut, släpp inte taget!” Varför berättar jag detta? Jo, jag försöker säga att jag är oändligt tacksam, och jag vill utmana dig att inte ge upp!