Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Till folket

Två livskraftiga 300-åringar firas under detta år, Carl von Linné och Charles Wesley.
Tomas Boström berättar om en fantastisk resa som han gjort under de senaste tio åren av sitt liv då han som psalmförfattare och vissångare fått blicka in i Charles Wesleys visionära arbete, liv och diktande. ”Först ägnade jag Charles Wesley lite tid för att möjligtvis förstå och kanske förfina mitt eget arbete som sångförvaltare inom kyrkan. När jag, efter en tid, anade vidden och visionen i hans väldiga arbete var jag fullständigt fast.”

I samklang med naturen runt omkring oss vaknar kanske också lite av vår egen ”Boströmslängtan”? Att i denna vår tid – förstå och förfina vårt arbete som sångförvaltare inom kyrkan – ja, att förstå den djupa innebörden av att våga vara människa – har det någonsin varit viktigare?
Idag har miljömedvetenhet och att aktivt ta ett personligt ansvar för en renare värld blivit en självklar målsättning för allt fler. Detta borde vara ett självklart signum för den kristna församlingen och min egen privata källsortering, vandring och utveckling.

I Guds rike finns inga underavdelningar med mer eller mindre helig miljövård – allt hänger ihop, ett helt liv till Guds ära med djupa rötter nära källan är vad denna värld behöver mer än någonsin. Eller Ad Populum som det stod handskrivet i kvarlämnade skrifter hemma hos Charles Wesley – Till Folket. Låt oss ge varandra det vi behöver för att den blomstertid ska komma!
Med dessa rader vill jag till sist tacka för förtroendet att ha tilldelats utrymme som krönikör här i Pingst.nu – nu är det dags för någon annan att ta vid – tack för era synpunkter och er respons!
Glöm inte heller Sång- och musikkonferensen i höst i Filadelfiakyrkan Stockholm, 12–14 oktober.