Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Temperaturen stiger med Hedvig och Selma

Hedvig och Selma, två sjungande systrar från Sollentuna norr om Stockholm, har i dagarna släppt sin andra skiva. De kommer bland annat att medverka i midsommarkonferenserna på Nyhem och Torp.

För två år sedan kom tjejerna ut med sin första skiva, Magi. Den nya skivan heter Nu stiger temperaturen och innehåller bara helt nyskrivna låtar av bland andra Samuel Hector, Mikael Ovebring och Mattias Cederlund.
Hedvig och Selma bor i Sollentuna med mamma, pappa, lillasyster Molly och lillebror Fred, där de sjunger i Pingstkyrkans barnkörer. Att tro på Gud är viktigt för dem båda. Hedvig säger så här:
Ä Gud betyder allt. Det känns tryggt att alltid kunna be om man känner sig orolig för nåt. Det är också häftigt att märka att Gud svarar på bön.
Ä Tron är nog det viktigaste i mitt liv, säger Selma. Det är skönt att ha någon att be till när man känner att det är tufft.
Låtarna på skivan har influenser från R & B, funk och rock. Texterna bjuder på spänning, humor och allvar kring livets djupa frågor.
Ä Jag gillar alla låtar, men Bibelns hjältar är lite extra cool, tycker jag, säger Hedvig. Innan hjärtat första slag, som är en lite Sonja Alldén-aktig schlagerballad gillar jag särskilt för att texten tar tag i mig.
Selma säger att sången Skattjakt är en av hennes favoriter, därför att den gör det lite mer spännande att läsa Bibeln.
Ä Du kommer aldrig lista ut gillar jag också för att den är skönt fartig. Det är många starka texter på skivan och flera gånger har jag blivit alldeles varm inombords när jag sjungit och det har känts som att Gud har varit nära.
Den här gången visste de både hur en skivinspelning gick till och kanske gick det därför lite fortare att bli klara och de hade bättre koll på om en tagning blev bra eller dålig och vad som skulle hända och hur.
När jag undrar om de blir kändisar nu blir de lite tveksamma.
Ä Nja, lite minikändisar kanske, säger Hedvig. När vi varit på vissa kristna konferenser har det märkts att vissa känner igen oss och tittar lite extra, men det är mest kul.
Både Hedvig och Selma gillar att uppträda och ser fram emot sommarens framträdanden.
Ä Det är alltid kul att vara ute och sjunga, men konferenserna är lite extra spännande, tycker Hedvig. Spelningen på Torp efter förra skivan för två år sen var nog en av de häftigast upplevelserna. De som ordnade spelningen räknade till ungefär 3 000 personer framför scenen och ännu fler på området runt om. Det var vår andra spelning och vi var inte direkt vana vid sånt publikhav.
Ä Det är också kul att känna att vi kommer på lite nya saker, säger hon. På en spelning förra sommaren fick vi till exempel hela publiken att sjunga med i Jesu liga. Det tyckte jag var mäktigt.
Selma gillar när det är mycket publik.
Ä Ja, för det är kul att sjunga inför många och så ser man inte alla så då blir det mindre nervöst.

Fotnot: Nu stiger temperaturen är producerad av Mike Eriksson. Stefan Olsson, gitarr, David Lindvall, bas, och Anders Hedlund, trummor, är stommen i musikuppsättningen.