Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Tänd läslampan

Välkommen till ett nytt nummer av Pingst.se. Tänd  läslampan, nu när dagarna är mörka, och sätt dig bekvämt och följ
sedan genom de olika artiklarna med till olika ställen både i Sverige och andra delar av världen.
Läs till exempel om ledardagarna, som sammanlagt samlade uppemot 2 000 deltagare i Umeå, Västerås och  Jönköping. Här möttes framför allt ideella ledare till en dag av inspiration, undervisning, gemenskap och tillbedjan.
Eller följ med till Vrigstad, där flyktingkvinnor stickar och syr och lär sig svenska med hjälp av eldsjälar från  Pingstkyrkan. Eller till Karlstad, där pingstförsamlingen inbjuder till språkkafé, som också presenterar evangeliet. I Avesta finns Filemon, som brinner för att hans landsmän från Eritrea ska finna gemenskap med Gud.

LÄS OM DE FATTIGA FLICKORNA i Nepal som tack vare samarbete mellan PMU och Smyrnaförsamlingen i Göteborg får chans att gå i skola. Eller få en glimt av hur några av årets PMUpraktikanter har det och hur en resa till Thailand  kan inspireraungdomar för mission.
Snart är det dags för pastorernas konferens och den kan du också läsa om i den här tidningen, liksom om den ommande ekumeniska barnledarkonferensen, som den här gången ska hållas i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I januari inbjuder också Pingst, IBRA och Pingstkyrkan till en konferens med speciellt fokus på flyktingar och onådda folk.

PINGSTS MUSIKKONSULENT jobbar just nu med en uppföljning av succéskivan Bara Jesus. Kreativa sångförfattare och tonsättare runt om i landet har skrivit nya sånger, vars syfte är att föra pingströrelsen samman ännu mer. I maj
beräknas den nya skivan med tolv nyskrivna sånger att släppas. Detta kan du läsa mer om i det här numret.
Nicklas Mörling, som är pastor i Tjugofyrakyrkan och koordinator för Pingst Församlingsplantering, skriver i undervisningsartikeln om vikten av att starta nya församlingar och utmanar församlingar att på olika sätt engagera sig i detta.
Jag vill till sist på att tacka Carolina Klintefelt, som gjort en fantastisk insats som vikarie för mig under de senaste månaderna.