Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Tack för musiken!

Jag vill rikta ett TACK till alla sångare och musiker som lägger ner mycket tid och engagemang i våra kyrkor. Musik är som en stor folkrörelse i vårt land och en självklarhet i många gudstjänster. Vad vore våra samlingar utan sång, utan piano, utan gitarr eller trumpet?

BAKOM ALLA TONER ligger ibland mycket tid av förberedelse. Körer sjunger upp och övar. Pianister och organister filar på ackorden. Blåsarna försöker hitta formen och alla solister övar och övar.
   När det är advent och julen närmar sig så tilltar intensiteten och det blir för många svårt att få ihop schemat med alla övningar, gudstjänster och julkonserter. Trots slitet så tycker vi alla att det är en rolig uppgift vi har att sjunga och spela.
   Jag håller med Tomas Sjödin om det han sa i sin predikan på sång- och musikkonferensens avslutningsgudtjänst att vi i frikyrkan har svårt att ta emot ett TACK – för sången eller för trumpetsolot. Vi har svårtatt ta emot tacket utan att säga att det är Gud som skall ha all ära.

SÅ KLART GUD SKALL ha all ära, men Sjödin konstaterade också att utan sångare och musiker i våra kyrkor – ingen musik. Alltså måste vi kunna bli bättre på att tacka och på att ta emot ett tack. Min uppmaning; visa tacksamhet till dem som använder toner för att lovsjunga eller beskriva Gud.
   Krama om dem lite extra i december – en intensiv musikmånad.