Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Största utmaningen ligger framför

Ibland undrar jag om vi inte står inför vår allra största utmaning någonsin. Och det vill inte säga lite, för Pingst har alltid tagit sig an stora utmaningar. Det ligger nog i våra gener, i vårt DNA. Vi var med och skickade missionärer till Kina och Afrika innan vi knappt ens visste att dessa världsdelar fanns.
Det jag har hört är att dödligheten var så stor när vi sände våra första missionärer till Afrika att de flesta dog under sitt första år där. Så stor var risken att dö att de i sitt bagage hade med sig brädor till sin egen kista! Ändå duckade vi inte för utmaningarna. Ungdomar stod på kö för att få resa ut.
Men nu gäller det alltså igen. Fortfarande, trots att vi lever över 2000 sedan Jesus dog, så har en tredjedel av jordens ännu inte hört talas om Jesus!
Det är vår utmaning.

Och den utmaningen är enorm. För många av dessa lever i länder där man kan bli dödad om man byter religion. Eller fängslad för att man döper sig.
Men menar vi allvar med att vara en missionerande rörelse får vi inte ducka för ens de största av utmaningar.
Och om vi antar utmaningarna får det resultat. I början av 70-talet fanns det kanske ett tusental kristna i Nepal. Man fick ett års fängelse om man lät döpa sig och sex års fängelse om man döpte någon. Trots det, eller kanske därför, så finns det idag mellan 500 000 och 1 miljon kristna i landet! Så det går att nå framgångar även i de tuffaste miljöer.
Och det lönar sig.
Frågan är om det fortfarande finns så pass mycket kraft i vår gamla rörelse att vi är beredda att ta oss an den kanske största utmaningen av dem alla. Att nå denna tredjedel av jordens befolkning. Två miljarder människor.
Jag tror det. Gör du?
Tror du det så mycket att du är beredd att satsa ditt liv för det?