Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Storsamling för sångare och musiker

– Årets sång- och musikkonferens blev lyckad och den rätta tonen, Låt tusen blommor blomma, slogs an av Smyrnakyrkans egen Urban Ringbäck redan i konferensens inledningssamling. Det tycker musikkonsulenten Peter Stolpestad.

Omkring 300 deltagare kom till Göteborg för att lyssna till Urban Ringbäck, Peter Sandwall, Nettan Thulin, Frank Ådahl, Göteborg Gospel, Born Again Orchestra, Psalva och ett femtontal olika seminariehållare.
I år gick det av välja på seminarier om bland annat Nya sånger, Dans, Drama, Möjligheter i den lilla församlingen och Ljudteknik.
Konferensens syfte är att sångare och musiker från hela landet skall komma samman och bli inspirerade. Detta har pågått sedan starten i Örebro 1947 och kommer att fortsätta om deltagarna får som de vill.

Konferensen avslutades med en gemensam festgudstjänst där Smyrna Brass tillsammans med en megakör från konferensen deltog. Tomas Sjödin predikade och ett tack riktades till Smyrna från musikkonsulent Peter Stolpestad för det friktionsfria samarbetet.
Urban Ringbäck hälsade konferensen välkommen tillbaka till Göteborg nästa år.

Vad fick du med dig från konferensen?

Madlene Lundström, Karlskrona
Ä Konferensen gav mig fantastiska upplevelser av Gud och vad han gör i Sverige i dag.
Ä Den gav inspiration till att sjunga tillsammans och möta andra människor som delar samma längtan för sång och musik i våra församlingar. Sång och musik är ett underbart redskap vi fått av Gud att använda i hans tjänst.

Ulf Strömberg, Jönköping
Ä För mig som varit med på många konferenser blev det en mötesplats där ”gamla” ledare fick möta unga entusiastiska lovsångsledare.
- Sång- och musikkonferensen blev ett forum där man inte bara ”bryter åsikter och smak” utan ser framåt utifrån behov och möjligheter. Vi behöver varandra!