Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Späckat program på sångkonferens

Årets sång- och musikkonferens hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm den 12–14 oktober. Deltagarna erbjuds ett späckat och intressant program.

Inledningskvällen hålls en lovsångs- och nattvardskväll med Sebastian Robertsson, som ger deltagarna tillfälle att tillsammans komma inför Herren. På lördagskvällen kommer Pingstkyrkan i Karlskrona att sätta upp musikalen Future Dreams.
– Musikalen visar hur ett gemensamt projekt kan samla en församling över generationsgränserna och hur musik och drama kan användas för att berätta om vår tro, säger Peter Stolpestad, musikkonsulent i Pingst ffs.

Många seminarier
Under konferensen erbjuds också ett brett seminarieutbud med intressanta gäster.
– Mötet med Per Lindvall, trumslagaren som turnerat i över 30 år hoppas vi till exempel kommer att locka många som i vanliga fall inte går till kyrkan, säger Peter Stolpestad.
Lindvall är en av vår tids stora trummisar, som har mycket att dela med sig av med sin långa erfarenhet.
– Per och jag träffades för en tid sedan på ett lunchställe på Östermalm. Vi pratade om musiken i Sollentuna där vi båda växt upp. Vi pratade också om musik i allmänhet – innanför och utanför kyrkans väggar. På dialogseminariet ”Möt Per Lindvall” kommer vi att dela med oss av våra erfarenheter från våra olika musikaliska sammanhang.

Konsertmästare medverkar
Andra seminariegäster är Bernt Lysell, mångårig konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester och violinlärare, som finns med under rubriken ”Från Mozart till ragtime”, sopranen Hannah Holgersson som leder ett seminarium kallat ”Hur blir min sång mer än bara ord?” och Dagengruppens webbstrateg PM Nordkvist talar på temat ”Att synas och höras”. ”Musik och koreografi” är ämnet för Petra Bergquists seminarium.

Fotnot: Mer info finns på www.sangochmusik.se.