Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!

SOUL SURVIVOR

Love takes over, Integrity Media

För drygt 10 år sedan mötte jag pastorn Mike Pilavachi. Han har sitt ursprung i Anglikanska kyrkan i England, och samarbetade då mycket med den numera världskända lovsångsledaren Matt Redman.
Mike såg behovet av att nå den unga generationen med evangeliet om Jesus, och att den klassiska liturgin i hans kyrka inte riktigt nådde fram till nästa genration. Det var då som han startade festivalen Soul Survivor, med fokus på den unga generationen. Nu har det gått 20 år, och när denna skiva spelades in live i Shepton Mallet, Somerset så var mer än 12 000 ungdomar samlade.
På denna skiva medverkar Tim Huges, Beth Croft, Tom Smith och Rend Collective. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva skivan, men den är mycket rockig och innehåller poppig, ultramodern lovsång – fullt ös helt enkelt! Allt för att nå nästa generation. Jag fattar att ungdomar blir attraherade om det låter så här på en kristen ungdomsfestival. Kvalitén på musiken och arrangemangen är hög. Möjligtvis tycker jag att det blir lite för mycket förprogrammerade syntar, men det är väl för att jag gillar rock mycket mer än discostuk. Min favoritsång på skivan är när Tim Huges sjunger Hope and glory, en grymt vacker melodi, och ett hoppfullt budskap om upprättelse i Jesus Kristus. När denna skiva släpptes för några månader sedan gick den in på förstaplats på iTunes-listan.