Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Sommarkyrka i Visby 2018

Pingstkyrkan i Visby planerar för att även sommaren 2018 ta emot Turistkyrkoteam under högsäsongsveckorna.

I somras var det fyra team som kom och deltog i evangelisationssatsningen bland turister i sommarstaden Visby.
Församlingens pastor Johan Bäckrud kan rapportera om att teamen mötte minst 350 personer i djupare samtal om Gud under de veckorna. 17 personer tog emot Jesus i sina liv och många fick förbön. Ungefär 100 fick med sig en Bibel och/eller en evangelisationstidning.
Tre killar valde att döpa sig genom Turistkyrkans arbete och finns nu med i en lokal cellgrupp i Visby.
Christine Andersberg, ledare för ett team från Citykyrkan i Stockholm rapporterade bland annat så här: ”Vilka kan evangelisera på gatan? Det är den andliga mognaden och livserfarenheten snarare än ålder som är viktig när man möter människor i evangelisationsuppdrag. Vår ålder spände mellan 23 år till 82. Våra olika erfarenheter och andliga gåvor och personligheter kompletterade varandra. Viljan att i ödmjukhet möta andra människor i den situation de befinner sig just nu och viljan att låta den helige Ande leda samtalet och att förmedla evangeliet i samtal och bön – det är A och O i evangelisationsuppdraget.”
Församlingar som vill bidra med team under sommaren 2018 är välkomna att höra av sig till direkt till Pingstkyrkan i Visby. Evangelisationssatsningen, som kallas Turistkyrkan, pågår från vecka 26 till 32 (med undantag för vecka 27, Almedalsveckan, som har egna evangelisationssatsningar).