Skaparfest på Öland

I maj nästa år är det dags för Skaparfest i Mörbylånga på södra Öland. Festen riktar sig till kristna kulturarbetare och syftet är att inspirera, uppmuntra och stärka dem.

Pastor Larseric Axenstedt berättar att han levt med drömmen och visionen i tio år. Han menar att gudstjänster och sammankomster sett ganska lika ut under lång tid och att de som stått upp för yttringar av sin tro i olika kulturella former, alltför ofta betraktats som ”udda”.
Ä Vi rör oss nu med hast in i en tid där vi tror att kristenheten behöver ett mycket bredare uttryckssätt, menar han.
Så den 24Ä26 maj nästa år hoppas Filadelfia på södra Öland att många kristna kulturarbetare ska vilja vara med.
På programmet står mingel, presentation, undervisning och seminarier, musikaluppförande, konsert, samt en kreativ avslutningsgudstjänst på söndagen.
Församlingen driver en ungdomsgård åt kommunen på lördagskvällarna och de lokalerna kommer att finnas tillgängliga också för konferensdeltagarna. Här finns studio, utställningshallar av olika slag och café. Annars kommer Skaparfestens samlingar att hållas i tält.
Att Skaparfesten förlagts till Öland ser arrangörerna som en poäng, eftersom det i sig är ett område som sjuder av kreativa uttrycksformer. Och på våren finns här gott om logi att hyra.
Ä För kristna sportutövare och motorcykelåkare finns det organiserade samlingar, men inom den här riktningen har det inte funnits något organiserat och det vill vi ändra på nu, säger Larseric Axenstedt.
Han hoppas på att åtminstone 100 personer ska vilja vara med och bli uppmuntrade i sin konstnärliga utövning.