Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Sånger för framtiden

Nu kommer uppföljaren till det fantastiska initiativet med skivan Bara Jesus, som kom ut för två år sedan från Pingst. Den nya skivan heter Vi vill följa dig. Musikaliskt tycker jag att den här är ännu bättre än den förra skivan. Men framförallt har man jobbat mycket mer med texterna på det här albumet. Det är lysande. För den som vill skriva sånger som håller länge måste formulera sig med tung biblisk medvetenhet, och inte skriva för enkelt. Det gläder mig därför att dagens lovsånger påminner alltmer om de allra bästa psalmerna vi har, fast i modern tappning. Det som gick att kritisera de alltför enkla lovsångerna på 80-talet för, går inte längre. Det är numera inte bara två textrader i en sång. Nu finns det en genomarbetad teologisk hållning i texterna. Av 13 sånger på skivan, finns det bara en sång som det är en kortfattad text på.

SAMUEL HECTOR, Pingst musikkonsulent, säger i David Medias nya tidning: ”Det här är mer än ett musikprojekt, det handlar om framtiden. Åt vilket håll vi är på väg som församlingsrörelse idag”. Så är det naturligtvis. När människor från olika församlingar i vårt land kommer tillsammans för att spela in en ny skiva, som dessutom Pingst lanserar, så blir ju spridningen stor direkt. Det gör att det blir ett genomslag, både på våra nationella konferenser och i många av våra församlingar.
Det häftiga denna gång är att de flesta av sångerna tillkom under en låtskrivarhelg när man var ett 20-tal låtskrivare tillsammans. Det är ju fascinerande att så bra nya sånger kan födas snabbt med kreativa människor samlade. Resultatet är en riktigt bra lovsångsskiva, som jag rekommenderar er att köpa. Noter finns också redan nu tillgängligt att beställa.

DET ÄR GLÄDJANDE ATT ny musik i Pingst tagit fart, och jag tror på att fortsätta det här konceptet så att vi får fler och fler nya sånger. En ny generation av musikledare har klivit fram, vilket är ett gott tecken för framtiden. Framförallt är jag glad för att jag tror att det här sångmaterialet kan attrahera nästa generation som växer upp. Det ger hopp för framtiden. Berättelserna från Bibeln fortsätter att återberättas för nya generationer med ett nytt tonspråk. Så tack för en jättebra skiva, och all lycka med nya projekt som väntar framöver.